High-tech of­fice­work re­vamp for Wood­side

The West Australian - - NEWS - Peter Milne

When 3200 Wood­side work­ers start mov­ing to their new 32-storey head­quar­ters near Mitchell Free­way this week, it will be a short walk to a very dif­fer­ent high-tech way of work­ing to­gether.

They will leave be­hind at the old St Ge­orges Ter­race of­fice three sym­bols of of­fice life — a se­cu­rity badge, pa­per­work and a desk to call their own.

In­stead, they will en­ter their work­place with a fin­ger­print scan, sit at any desk in their team’s area, and pull their lap­top from a bag de­signed es­pe­cially for Wood­side’s new of­fice.

To work with an­other team, em­ploy­ees sim­ply take their lap­top and bag and set them­selves up at an­other desk.

Wood­side chief tech­nol­ogy of­fi­cer Shaun Gre­gory said the com­pany wanted to use tech­nol­ogy to make it eas­ier for peo­ple to get to­gether.

“The work­ing en­vi­ron­ment is lit­er­ally de­signed from the ground up to en­able col­lab­o­ra­tion — whether you need quiet time or you need team time,” he said.

All floors are con­nected by an open in­ter­nal stair­case, and each floor has a colour scheme based on one of the six Noon­gar sea­sons.

Wood­side has named its ur­ban cam­pus Mia Yel­lagonga, af­ter the Whad­juk elder who lived nearby and met Capt. James Stir­ling.

As well as the of­fice tower, the cam­pus has a 400-seat au­di­to­rium, a fit­ness cen­tre with a 25m lap pool and stor­age for al­most 700 bi­cy­cles.

Part­ners and chil­dren of the oil and gas com­pany’s em­ploy­ees have been is­sued their own ac­cess cards to a fam­ily cen­tre on level two, where they can meet for lunch or a game of ta­ble ten­nis.

The move into the en­vi­ron­men­tally-friendly build­ing fi­nally brings life back to the site of the Emu Brew­ery de­mol­ished 26 years ago.

There is still a brew on tap, but this time it is in­di­vid­u­ally tai­lored cof­fee or­dered with an app and dis­pensed through a tap in the of­fice kitchens.

Wood­side’s new head­quar­ters in Perth’s CBD.

Each floor has a colour scheme based on Noon­gar sea­sons.

The view from the top floor of the Wood­side build­ing.

The of­fice’s lap pool has a view over the Swan River.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.