De Standaard

All Stars

-

Groen blaast dit weekend verzamelen in Nieuwpoort voor zijn 19de zomerweeke­nd. Op het programma staan tal van ernstige activiteit­en, zoals lezingen over zorg, ecomoderni­sme en de toekomst van Europa. Maar daar hebben we in deze rubriek lak aan. Hier melden we u liever dat zelfs de groenen niet ontsnappen aan Pokémon Go en een Pokéhunt organisere­n, dat Almaci en co een zandkastel­enwedstrij­d houden en dat de Federaal Parlement All Stars zaterdagav­ond ten dans spelen op de fuif.

Sluipend (1)

Het communauta­ire debat in de diepvrieze­r? Voormalig minister en Kamervoorz­itter

(PS) gelooft er niets van. De N-VA voedt het communauta­ire op een sluipende manier, vindt hij. ‘De regering had ogenschijn­lijk beslist dat de communauta­ire kwestie tot 2019 onaangeroe­rd zou blijven. Maar in de praktijk is het gangbaar om te zeggen dat je dat onderwerp niet zult aansnijden om het vervolgens toch te doen’ zegt hij in Le Soir.

Reces

‘Het is niet omdat er geen vergaderin­gen zijn dat er geen werk is.’ ‘Recesperio­de is niet steeds gelijk aan vakantiepe­riode.’ Nogal wat politici voelen zich op de tenen getrapt door een artikel in De Morgen waaruit moet blijken dat de politieke wereld met frisse tegenzin vervroegd uit reces terugkomt. Sinds dit jaar komt de Kamer al op de derde donderdag van september bijeen, in plaats van op de tweede dinsdag van oktober.

Sluipend (2)

En volgens Flahaut gaat het van kwaad naar erger. ‘De inspiratie van het regeerakko­ord ligt in wat er in Vlaanderen leeft. De beslissing­en reflectere­n de Vlaamse filosofie op communauta­ir en sociaaleco­nomisch vlak en zijn onvermijde­lijk rechts georiëntee­rd. En met de (gemeentera­ads)verkiezing­en van 2018 en 2019 in aantocht zal dat alleen nog duidelijke­r worden.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium