De Standaard

Tomecak en Mera wisselen van ploeg

- (gma, dvd)

SOTOGRANDE I Ivan Tomecak (28) is een speler van Club Brugge. De deal tussen blauwzwart en KV Mechelen is rond. De Kroatische rechtsacht­er tekent een contract voor 3,5 jaar.

Met Tomecak heeft Club haar beoogde versterkin­g op de flank beet. Ivan Leko wenste al langer extra concurrent­ie tussen zijn aanvallend­e flankverde­digers en daar moet Tomecak dus toe bijdragen. De Kroaat genoot 2,5 jaar geleden al interesse van Club, maar dook pas dit seizoen op in België, bij KV Mechelen. Omdat hij pas in oktober speelgerec­htigd raakte, kwam hij wel maar aan negen competitie­wedstrijde­n voor KVM. Die bleken voldoende te zijn om Club te overtuigen van zijn kwaliteite­n. Club betaalt naar ver luidt een bedrag tussen één en anderhalf miljoen euro.

Omgekeerd maakt German Mera de overstap naar Malinois. De 27jarige Colombiaan­se centrale verdediger onderhande­lde gisteren met Rik Vande Velde, sportief directeur bij Malinois. Of het een definitiev­e verkoop of een uitleenbeu­rt wordt, wordt vandaag beslist. Mera maakte afgelopen zomer de overstap naar Club Brugge, maar kwam niet verder dan twee wedstrijde­n.

Nog Mechels nieuws: KVM haalt de Montenegri­jnse spits Fatos Beqiraj in huis. De 29jarige internatio­nal maakt de overstap van het Russische Dinamo Moskou. Als hij vandaag slaagt voor zijn medische tests, tekent hij een contract van 3,5 jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium