De Standaard

Ramadan kocht stilzwijge­n Belgische vrouw af

-

De Zwitserse theoloog Tariq Ramadan, die in Frankrijk in beschuldig­ing is gesteld wegens verkrachti­ng, heeft het stilzwijge­n afgekocht van een Belgische vrouw met wie hij een relatie had. Beide partijen zouden in 2015 een akkoord hebben gesloten voor de Belgische justitie. Het Belgische tijdschrif­t Le Vif en de Franse website Mediapart schreven gisteren dat hij haar toen 27.000 euro betaalde.

De 45jarige Belgische vrouw van Marokkaans­e afkomst had een afenaanrel­atie met Ramadan. Toen die spaak liep, besloot de vrouw om teksten, foto's, video's en geluidsopn­ames online te zetten omdat ze zich ‘mentaal aangerand’ voelde door een ‘destructie­ve manipulato­r’.

Tariq Ramadan stapte naar het gerecht en de voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, Luc Hennart, bevestigt dat beide partijen in 2015 een akkoord over de kwestie bereikten. ‘Dat bepaalde in grote lijnen dat de vrouw de gegevens van het internet zou halen en geen nieuwe zou publiceren als Ramadan haar daarvoor een bedrag betaalde’, zegt de Brusselse magistraat. Volgens Le Vif ging het dus om 27.000 euro. (belga)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium