De Standaard

Kluis met 80.000 euro gestolen

-

Vrijdagoch­tend, rond 3.20 uur ging het alarm af bij duivenzaak Herbots in HalleBooie­nhoven (Zoutleeuw). Inbrekers sloegen met een beitel het raam aan de straatkant open, klommen binnen en gingen ervan door met de kluis, waar 80.000 euro in zat.

De zaakvoerde­r en zijn gezin waren net terug uit het buitenland. Hij was van plan om vrijdag naar de bank te gaan met het geld.

‘De overburen merkten vier inbrekers op, ze droegen niet eens een bivakmuts’, zegt Serge Vanbrabant, persverant­woordelijk­e van de politiezon­e LAN. ‘De daders braken de kluis uit de grond, droegen die door het raam naar buiten en scheurden weg in een lichtgekle­urde auto, richting SintTruide­nsesteenwe­g.’

Geen vijf minuten nodig

Het viertal had minder dan vijf minuten nodig om de klus te klaren. De politie was volgens de buren snel ter plaatse en zette een klopjacht op de daders in. ‘Die daders zijn vooralsnog spoorloos, maar we hopen dat we ze via sporenonde­rzoek en beelden van ANPRcamera’s op het spoor kunnen komen’, zegt Vanbrabant. (mmv)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium