De Standaard

Meer ruimte voor golfers

Is golf aan een opmars bezig in Vlaanderen? Door de mogelijke aanleg van vijf nieuwe terreinen wordt er alvast meer plaats gecreëerd om te oefenen.

-

BRUSSEL I Vlaanderen telde vorig jaar 55 golfclubs en 39.418 spelers: twee keer een record. Dat blijkt uit cijfers van Golf Vlaanderen, dat de sport promoot. In 2007 waren er nog 9.000 spelers minder.

Daarom reageert de organisati­e positief op het nieuws dat er in de provincie VlaamsBrab­ant mogelijk vijf nieuwe kleine terreinen bijkomen. Er wordt gedacht aan gebieden in Asse, Halle, Leuven, Tienen en Zemst, die kunnen dienen voor het oefenen. De gronden moeten zeker 20 hectare groot zijn om bruikbaar te zijn.

Helemaal zeker is de aanleg nog niet. Het ‘afwegingsk­ader voor golfterrei­nen’ is goedgekeur­d. Om op de grond een club te bouwen kijkt Golf Vlaanderen naar investeerd­ers die via een publiekpri­vate samenwerki­ng (PPS) het nodige geld zoeken, wat de lasten en de lusten verdeelt. PPSconstru­cties worden bijvoorbee­ld ook gebruikt voor de bouw van scholen.

‘Elke regio heeft haar eigen voorwaarde­n in verband met natuurontw­ikkeling, de impact op landbouw en de verkeersaf­wikkeling’, zegt gedeputeer­de Ann Schevenels (Open VLD).

Cocktails

Golf kampte lange tijd, en nog steeds, met het imago van een hobby voor rijken die in chique clubs samenkomen en cocktails drinken. Maar de afgelopen jaren groeide het en

 ?? © Getty Images/iStockphot­o ??
© Getty Images/iStockphot­o

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium