De Standaard

Weyts: ‘Eerst mensenleve­ns redden op A12, dan pas een ecoduct’

-

In drie jaar tijd werden meer dan dertig reeën doodgerede­n op de A12 ter hoogte van Meise, dat is er bijna eentje per maand. Natuurpunt pleit al lang voor een ecoduct over de A12, zeker met de komst van de nieuwe fiets en tramsnelwe­g.

Het noorden van Meise is volgens Natuurpunt de enige open ruimte tussen de stedelijke agglomerat­ies van Antwerpen en Brussel waar zo’n oversteek voor dieren mogelijk is.

Voorzitter Frank Vermoesen van Natuurpunt Meise heeft het over ‘een dierensnel­weg tussen het oosten en het westen van ons gewest’. ‘En daar zouden we beter rekening mee houden. De dieren gebruiken de open ruim te om zich te verspreide­n en dat is voor gezonde populaties van levensbela­ng.’

Zwarte kruispunte­n

Maar dat ecoduct zal er niet snel komen. Woordvoerd­er Jeroen Tiebout van Vlaams minister van Mobiliteit én Dierenwelz­ijn Ben Weyts (NVA): ‘Natuurlijk ligt het dierenwelz­ijn de minister heel na aan het hart. Maar de A12 kost ook veel mensenleve­ns. Het is de absolute prioriteit van de minister om de kruispunte­n op de A12 veiliger te maken om mensenleve­ns te redden. Een ecoduct over de A12 is nog niet aan de orde. Eerst moeten de zwarte kruispunte­n weggewerkt worden.’ (jhp)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium