De Standaard

Chiro verhuist naar tijdelijke lokalen

-

De Chiro van Sterrebeek verhuisde zondag naar tijdelijke lokalen aan het Zeenpark. Daar zal de jeugdbeweg­ing de komende jaren verblijven in afwachting van de afwerking van een nieuwbouw.

De oude lokalen aan de Kerkdries waren tot de naad versleten. Aangezien de parochie en het dekenaat, de eigenaars van het gebouw, niet over de financiële middelen beschikken om opknapwerk­en te laten uitvoeren, moest de jeugdbeweg­ing op zoek naar een andere oplossing. Het gemeentebe­stuur van Zaventem kwam de Chiro tegemoet en laat nieuwe lokalen bouwen aan het Zeenpark.

De realisatie van de nieuwbouw zal wel nog enkele jaren op zich laten wachten. Intussen kan de jeugdbeweg­ing terecht in moderne modulaire units (containers) aan de Zeenstraat. De voorbije weken verhuisde de leidingspl­oeg al het materiaal en werden de tijdelijke lokalen gebruikskl­aar gemaakt voor de eerste speelzonda­g gisteren.

Naast jeugdhuis

‘We zijn de gemeente dankbaar voor de inspanning­en’, zegt Wouter Oers, leider bij Chiro Mik Mak. ‘De verhuizing was noodzakeli­jk, de oude gebouwen waren niet veilig meer. We zijn tevreden met deze oplossing. We zitten vlak naast een speelpark en bos, dat is geweldig voor onze leden. De lokalen zijn ook prima als tijdelijk alternatie­f en de ligging naast het JK Tonzent is ideaal om de relatie met het jeugdhuis te versterken.’

De Chiro kijkt nu vooral uit naar de nieuwe lokalen. ‘Ons bouwcomité, dat bestaat uit (oud)leiders en gemotiveer­de ouders, volgt het dossier op. We zullen eerstdaags een architect aanstellen en de plannen uitwerken. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we over drie tot vier jaar onze intrek nemen in de nieuwe lokalen.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium