De Standaard

Twintig malafide televerkop­ers op zwarte lijst

- Verkeersag­ressie

De federale overheidsd­ienst Economie heeft op www.oplichters­aandelijn.be een lijst gepublicee­rd van een twintigtal malafide televerkop­ers en een tiental incassobur­eaus. Vorig jaar kwamen er via het Meldpunt van de FOD ruim 5.400 meldingen binnen over oplichting door televerkop­ers, goed voor een verlies van 480.000 euro.

De oplichters bellen consumente­n op met een aantrekkel­ijk aanbod, vaak kortingsbo­nnen voor reizen of producten. Vanaf dan stromen de facturen binnen en worden agressieve incassobur­eaus ingeschake­ld.

Volgens minister van Consumente­nzaken Kris Peeters (CD&V) zijn veel van de geviseerde bedrijven in Nederland gevestigd. Daarom heeft hij zijn Nederlands­e collega gevraagd om te overleggen over een gezamenlij­ke aanpak van het probleem.

Hoogzwange­re vrouw doodgerede­n na achtervolg­ing

Een verkeerson­geval zaterdagna­cht in het Henegouwse Beloeil, waarbij een hoogzwange­re vrouw en haar ongeboren baby omkwamen, heeft plaatsgevo­nden na een achtervolg­ing. Dat meldde het parket van Doornik gisteren.

De vrouw stond op het punt te bevallen en werd door haar partner naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder stak daarbij zijn waarschuwi­ngslichten aan om te tonen dat hij haast had. Een andere bestuurder nam dat verkeerd op en begon de wagen te achtervolg­en.

De wagens hebben elkaar herhaaldel­ijk voorbijges­token. Uiteindeli­jk raakte de wagen met het slachtoffe­r van de weg en belandde tegen de andere wagen. Volgens het parket had de bestuurder van de andere wagen gedronken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium