AvH spoelt ka­ter Di en Pla­net Par­fum door

De Standaard - - Economie - PASCAL DENDOOVEN

Ackermans & van Haaren ver­koopt de win­kels Di en Pla­net Par­fum aan de Fran­se groep Bog­art. ‘Het was dit of een flin­ke her­struc­tu­re­ring.’

BRUS­SEL I De hol­ding Ac­ker­man & van Haaren had al eind au­gus­tus aan­ge­ge­ven dat ze een ver­koop van Di­s­tri­p­lus, de hol­ding bo­ven de dro­gis­te­rij­ke­ten Di en de cos­me­ti­ca­win­kels Pla­net Par­fum, over­woog.

De re­tail­ke­tens boek­ten in het eer­ste half­jaar een ver­lies van 23 mil­joen en wa­ren een blok aan het been. Pla­net Par­fum en Di had­den het al en­ke­le ja­ren moei­lijk als ge­volg van con­cur­ren­tie met een prijs­bre­ker als Ac­ti­on of el­ders een Kruid­vat.

‘Vroe­ger zat je goed in het mid­den­seg­ment, van­daag val­len daar de klap­pen. De ui­ter­sten doen het goed: de hoog­ge­po­si­ti­o­neer­de be­le­vings­win­kels én de prijs­bre­kers’, zei Jan Suy­kens, de ceo van AvH, daar toen over.

Bij de half­jaar­cij­fers deed AvH ook nog eens een af­boe­king van 10 mil­joen op de deel­ne­ming. De ver­koop van Di­s­tri­p­lus kost AvH nu nog eens 8,5 mil­joen.

© Se­bas­ti­an Steveniers

Ju­lie Jae­ken: ‘Ik deed het zelf zo graag.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium

© PressReader. All rights reserved.