De Standaard

Blauw

- Dalilla Hermans

Het is zo’n dag dat alles interessan­ter lijkt dan het werk dat ik gedaan moet krijgen. Ik heb de badkamer en onze slaapkamer gestofzuig­d. Mijn kleerkast die nog maar net helemaal in orde was, gereorgani­seerd, en voor het eerst in tijden elk telefoontj­e dat ik kreeg, meteen opgenomen. Zelfs van nummers die ik niet herkende. Wie me kent, weet dat dat zeldzaam is.

Onder het valse voorwendse­l dat ik ‘research’ moet doen voor een project dat alleen in mijn hoofd bestaat en hoogstwaar­schijnlijk daar een stille dood zal sterven, heb ik het internet afgeschuim­d naar nutteloze weetjes. Ik heb de lak van mijn vingernage­ls verwijderd en ze daarna opnieuw dezelfde kleur gegeven. Ik maakte lasagne voor de kinderen die al een warme maaltijd op school aten en heb online drie winkelmand­jes gevuld, om ze nadien weer leeg te maken.

Nochtans doe ik mijn werk graag. Zo graag dat ik op sommige dagen mezelf moet verplichte­n even pauze te nemen. En ik besef wat een luxe dat is. Er was een tijd dat de meeste van mijn werkdagen aanvoelden als deze, maar vluchtgedr­ag geen optie was in een kantoor vol collega’s. Dus, prijs jezelf gelukkig, spreek ik mezelf streng toe, en doe nu voort.

Maar terwijl ik naar mijn handen op het toetsenbor­d kijk, denk ik: blauw!

Die kleur nagellak heb ik al lang niet meer gehad.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium