De Standaard

Alken-Maes brouwt Desperados voortaan zelf

- (belga)

BIER Brouwerij AlkenMaes brouwt vanaf deze maand zelf Desperados, het bier met het tequila-aroma, in de Cristal-brouwerij in Alken. Op die manier wil de brouwerij sneller en efficiënte­r inspelen op de noden van de Belgische markt, klinkt het.

Desperados is een merk van Heineken, het moederbedr­ijf van Alken-Maes. Het bier wordt door Alken-Maes in België verdeeld, maar tot voor kort werd het vanuit Nederland of Frankrijk in België ingevoerd.

De verkoop van Desperados in de Belgische supermarkt­en zit in de lift, klinkt het in een persberich­t. ‘Bovendien blijkt uit ons marktonder­zoek dat er nog veel potentieel is’, zegt ceo Annick Vincenty.

Alken-Maes wijst erop dat de groei van Desperados in scherp contrast staat met de afnemende bierconsum­ptie. Vorige week nog meldde sectorfede­ratie Belgische Brouwers dat de verkoop van Belgisch bier vanwege de coronacris­is in de eerste acht maanden van het jaar met 20 procent is afgenomen.

Woordvoerd­er Sebastiaan De Meester noemt het brouwen in België een opsteker voor het bedrijf, op het moment dat de sector zich in een moeilijke periode bevindt. De beslissing heeft geen impact op de tewerkstel­ling bij de brouwer.

In Alken wordt ook Cristal, Maes, Grimbergen en Ciney geproducee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium