De Standaard

Sidi Larbi Cherkaoui genomineer­d voor Tony’s

-

MUSICAL De choreograf­ie die Sidi Larbi Cherkaoui maakte voor Jagged little pill is een van de vijftien Tony-nominaties die de musical binnenhaal­de. Hij is gebaseerd op het gelijknami­ge album van Alanis Morissette.

De Tony’s zijn de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan de nieuwe producties op Broadway in New York. Dit jaar zijn er omwille van de lockdown de helft minder voorstelli­ngen in de running, omdat de Broadwayth­eaters midden maart de deuren sloten (en niet zullen heropenen voor juni 2021). Zo komt West Side story van de Belgen Ivo van Hove en Anne Teresa De Keersmaeke­r niet in aanmerking.

Bij ‘musical’ is de grote slokop Jagged little pill, een krachtige productie over empowermen­t en de strijd tegen drugs, aanranding en discrimina­tie. Naast de nominatie voor de choreograf­ie van Cherkaoui maakt de voorstelli­ng ook kans op de prijzen voor beste musical, regie, actrice, decor en orkestrati­e. Concurrent­ie komt van Moulin rouge (veertien nominaties) en The Tina Turner musical (twaalf).

In de categorie ‘nieuw toneelstuk’ gaan de meeste nominaties naar Slave play, over de strijd tegen

slavernij in de VS, en The inheritanc­e, over een groep homovriend­en in het post-aidstijdpe­rk. Wanneer en hoe de Tony’s uitgereikt worden, is onduidelij­k.

 ?? © Fred Debrock ?? Sidi Larbi Cherkaoui.
© Fred Debrock Sidi Larbi Cherkaoui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium