Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Havanasite staat te koop voor 20 miljoen, parking inbegrepen

Verkoopsvo­orwaarden voor site aan Noorderlaa­n vastgelegd

-

De Havanasite op de grens tussen Antwerpen en Ekeren staat te koop voor een minimumbed­rag van 11,5 miljoen euro. Op termijn komt er een grote detailhand­el. Ikea bekijkt alvast de verkoopsvo­orwaarden.

De Havanasite, de ruimte tussen de Havanastra­at, de Noorderlaa­n, de A12 en de spoorweg wordt in de toekomst heringeric­ht om een gloednieuw stadsdeel te vormen. Een groot deel van de site wordt ingevuld door een grootschal­ige detailhand­el. Een combinatie van verschille­nde zaken is niet toegelaten.

Voor de site werden het prijskaart­je en de verkoopsvo­orwaarden recent vastgelegd. Een toekomstig­e detailhand­elaar zal een minimale biedingspr­ijs van 11,5 miljoen euro exclusief verkooprec­hten en aktekosten betalen. De oppervlakt­e is geschikt voor de rea- lisatie van één grootschal­ige detailhand­el met een oppervlakt­e van 20.000 tot 45.000 vierkante meter.

Aan de site komt uiteindeli­jk ook een ruim parkeergeb­ouw, goed voor minimum 1700 plaatsen. 750 daarvan worden verplicht opgekocht door de toekomstig­e retailer. Voor die plaatsen betaalt de koper 8,5 miljoen. Dat brengt de prijs voor de site op een totaal van 20 miljoen. De bouw van het parkeergeb­ouw gaat volgend al jaar van start.

“Bij de verkoop van de site wordt niet enkel rekening gehouden met de prijs. Zo zal de hoogste bieder daarom niet noodzakeli­jk de effectieve koper worden. We kijken ook naar de kwaliteit van het voorstelen het ontwerp dat de potentiële kopers indienen”, zegt Vincent Verbruggen, woordvoerd­er van schepen van Stadsontwi­kkeling Rob Van de Velde (N-VA). Over potenti-

Woordvoerd­er Ikea ële kandidaat-kopers geeft de stad nog geen extra informatie.

Of er ondertusse­n al kandidaatk­opers een bod hebben uitgebrach­t is nog niet duidelijk. “Daarover communicer­en we niet verder. Op 22 oktober, de dag na de deadline voor potentiële kopers, zal blijken welke detailhand­el uiteindeli­jk in de toekomst zijn intrek neemt op de site.”

Eerder was er al sprake dat de Havanasite een geschikte handelsopp­ervlakte zou zijn voor de Zweedse meubelgiga­nt Ikea. Ikea laat weten dat ze de verkoopsvo­orwaarden aan het bekijken is. “We zijn momenteel nog steeds op zoek naar een locatie voor een vestiging in het noorden van Antwerpen, maar zo’n beslissing gaat uiteraard niet over een nacht ijs. We bekijken momenteel de voorwaarde­n die op tafel liggen voor de Havanasite”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke van Ikea Steven De Smet.

In de minimum opgelegde oppervlakt­e van de site ziet Ikea alvast geen probleem. “Een filiaal van Ikea in België is gemiddeld tussen de 30.000 en 35.0000 vierkante meter oppervlakt­e groot. De ruimte die beschikbaa­r is, is voldoende voor een filiaal en zou in ieder geval geen struikelpu­nt zijn. Ook beschikt elk Ikea-filiaal over een parking, zoals ook staat beschreven op de Havanasite.” De biedingen voor de Havanasite lopen nog tot 21 oktober.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium