Gazet van Antwerpen Stad en Rand

(maar u betaalt er wel voor)

-

Na ruim twee weken zonder voetbal, mag de diehard supporter weer voor televisie postvatten. Niet alleen in de vernieuwde Jupiler Pro League, ook in het buitenland staan de spelers in de startblokk­en. Wij lijsten alvast op wat u waar kunt zien, en hoeveel dat u kost.

b Het EK voetbal is nog maar pas afgelopen, maar vrijdag begint de Belgische voetbalcom­petitie alweer aan een nieuw seizoen. Ook in de rest van Europa volgt men snel. Zoals u wellicht weet, ziet de voetbalcom­petitie er voortaan helemaal anders uit. De vroegere eerste klasse is nu eerste klasse A (Jupiler Pro League), en telt zestien ploegen. Dan is er eerste klasse B, met acht ploegen die vorig seizoen bovenaan in tweede klasse voetbalden. Dat zijn onder meer Eupen, Antwerp, Lierse, Lommel en Tubeke. Tweedeklas­sevoetbal kreeg voorheen weinig aandacht op tv. Maar de 1B-reeks, ook Proximus League genaamd, loopt meer in de kijker.

Wie niet ter plekke in het stadion gaat kijken, zal goed op zijn wenken worden bediend op televisie. Voor een kort en bondig, en bovendien gratis, aanbod staan VRT en VTM paraat. Wie meer wil zien, kan een abonnement nemen bij Telenet of Proximus. Een overzicht:

Behalve binnenland­s voetbal met de Jupiler Pro League en de Proximus League, kun je hier ook terecht voor de volledige UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en een aanbod van de interessan­tste matchen uit de competitie­s van Schotland, Frankrijk, Italië en Spanje. Ook het Braziliaan­se Brasileiro-kampioensc­hap krijgt aandacht. Te vinden op kanalen 609 tot 629, deels in HD. Via de Proximus11-app heb je live streaming, uitslagen en nieuws op je smartphone of tablet. Je kunt hier ook zenders van Belgische clubs bekijken: RSCA TV (Anderlecht), Club TV (Club Brugge) en TV Sporting (Charleroi).

Er is tevens aandacht voor American Football (inclusief Superbowl), en verder de ATP World Tour tennis, handbal, motorsport­en en beelden uit de Spaanse en Italiaanse basketbalc­ompetitie. Ook de NBA vergeet Proximus niet.

Hier ben je goedkoper af dan bij Telenet. Een abonnement kost 14,95 euro per maand. Wil je enkel binnenland­s voetbal zien, betaal je slechts 9,95 euro per maand.

-Wat?

-Andere sporten?

-Prijskaart­je:

Play Sports heeft eersteklas­sevoetbal uit België, Spanje, Schotland, Brazilië en Frankrijk in de aanbieding. Telenet heeft bo-

-Wat? vendien exclusief de Engelse Premier League, het eersteklas­sevoetbal uit Nederland en de Duitse Bundesliga. Acht kanalen in HD. Je kunt ook elke wedstrijd live op tablet of smartphone via wifi of 4G volgen. Op playsports.be kun je via multiview ook meerdere kanalen tegelijk bekijken. Tot zeven dagen later kun je herbekijke­n via tv, app of site.

Een hele boterham waaronder veldrijden (wereldbeke­r, Superprest­ige en acht andere crossen, onder meer Boom, Hasselt, Neerpelt, Otegem), Ronde van Zwitserlan­d, Formule 1, NBA basketbal, volleybal, hockey en golf.

Als u digitale tv, internet én vaste telefonie hebt bij Telenet, betaalt u 18,40 euro per maand. Wie enkel digitale tv heeft, betaalt een stevige 29,40 euro. Dat is bijna 2 euro per maand meer dan vorig seizoen, maar u krijgt ook veel meer: Karl Vannieuwke­rke gaat een talkshow maken met analisten, Gilles De Coster krijgt op vrijdag een sportshow en er komen acht nieuwe aflevering­en van het vermaarde

Zo wordt Play Sports op den duur haast een volwaardig­e sportzende­r.

-Andere sporten?

-Prijskaart­je:

ga Sport.

-

Bel-

Uitgebreid­e samenvatti­ngen van de gespeelde matchen in de Jupiler Pro League, en vanaf dit seizoen ook de Proximus Lea- gue. Met reacties, interview, reportages en hoogtepunt­en van Belgen in het buitenland. Tom Coninx en Maarten Breckx presentere­n afwisselen­d. Vanaf 29 juli op vrijdag, zaterdag en zondag. Telkens rond 23u op VTM.

Vanaf midden augustus op dinsdag en woensdag met Tom Coninx op 2BE.

-Champions

League:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium