Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hebben te veel kansen laten liggen”

Sterk keepende Malledoelm­an Ronald Van Leeuwen baalt na gelijkspel

- (stro)

KK MalleBeers­e is tegen promovendu­s Meeuwen niet verder geraakt dan een teleurstel­lend 11 gelijkspel. “Verdedigen­d waren we scherp, maar aanvallend iets minder”, luidde de analyse van doelman Ronald Van Leeuwen, die opnieuw sterk presteerde.

Het was niet toevallig Ouaddouh die MalleBeers­e vlak voor rust op 1-0 bracht. De kersverse Nederlands­e internatio­nal was door de blessures van Daali en Ait Salah de enige speler die voor creatieve impulsen zorgde.

“En Ouaddouh was eigenlijk ook maar half fit”, aldus Van Leeuwen. “Meeuwen speelde compact. Het was voor ons moeilijk erdoorheen te geraken. Dan kan je zulke spelers wel gebruiken. Maar al bij al hebben we nog heel veel kansen gecreëerd. We hebben ze gewoon niet afgemaakt. Het was altijd net niet, al is dat ook de verdienste van Meeuwen."

Kansen of niet, Malle-Beerse haalde nooit het niveau van vorige week in Antwerpen.

“Dat was natuurlijk een compleet andere wedstrijd. Die mochten we winnen, nu moesten we winnen. We hebben het spel gemaakt en Meeuwen heeft enkel op de counter een aantal kansen gehad. Jammer genoeg hebben ze er eentje afgewerkt.”

De 39-jarige Van Leeuwen moest zich kort na de pauze één keer gewonnen geven, maar gaf net als vorige week weer een erg sterke indruk.

“Leeftijd zegt niet alles (lacht). Waarom ik nu nog de stap naar België heb gezet? Ik woon in Roosendaal, voor mij is dit veel dichter. Ik heb zes jaar lang drie keer per week 180 km enkele reis gereden. Na 50.000 km was ik het een beetje beu. Met Ahmed Didi heb ik nog samengespe­eld bij Malabata. Hij heeft het balletje opgegooid en zo is het gaan rollen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium