Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chelsea draait vierkant

Antonio Conte vindt geen oplossing voor defensieve problemen

- (bla)

Na een bemoedigen­de start is er zand in de Chelseamac­hine van Antonio Conte gekropen. De Italiaanse coach, alom geprezen om zijn tactische kwaliteite­n tijdens het EK, slaagt er maar niet in zijn verdedigin­g op orde te krijgen. Op bezoek bij Arsenal moest Thibaut Courtois kansloos toekijken hoe zijn verdediger­s krasselden, met een trieste 30 tot gevolg.

Arsenalfan­s lijden al jar en aan het bor derlinesyn­droom. Hun ploeg wisselt geweldige met minder g eweldige perioden af . Als Ar sène W enger zijn z aakjes v oor elk aar hee ft, w ervelen de Arsenalspe­lers in heerlijk eentijds voetbal, zijn Mesut Özil en Ale xis Sánchez bij de be ste voetballer­s ter wereld en is de de fensie met Mustafi, Koscielny en Cech een oninneemb are v esting. Zaterdag was weer zo’n moment v an opwindend voetbal in het Emirates.

Chelsea verloor voor het eerst van Arsenal in de Premier League sinds ok tober 2011. De troepen van Arsène Wenger verdienen zeker krediet voor de zege en de manier waarop de 20 van Walcott tot s tand k wam, v erried pur e klas se. Maar t och was de 30 v ooral het v erhaal van het f alen van Chelsea. Gar y Cahill g af de b al z omaar aan Sánchez voor de 10. Ook de 30 van Özil kwam er na b alverlies v an de be zoekers. Co ach Ant onio Conte gispte na afloop de houding van zijn spelers.

“We hebben v eel werk, want we zijn alleen op papier een gr oot t eam”, z ei Cont e. “Vanaf de eerste minuut hadden w e niet de juis te attitude.”

Chelsea won zijn eerste drie competitie­wedstrijde­n in augus tus, maar sinds s eptember dr aait het vierkant. Op Swansea werd het 22, ook al na een blunder v an Cahill. T egen Liv erpool slik te Chelsea een pijnlijke thuisneder­laag (12). En ook op bezoek bij Ar senal werd het o verklast. De afwezighei­d van John Terry is maar een deel van de verklaring waarom Chelsea water maakt.

Ngolo Kanté werd weggehaald bij Leicester City, maar de Fransman kan niet op zijn eentje de gigantisch­e ruimte tussen verdediger­s en aan vallers belopen. Cont e k ondigde z aterdag ingrijpend­e maatregele­n aan.

“We hebben geen evenwicht in het t eam en nu is het moment om alle s in vr aag te stellen”, zei de Italiaan. “Het is ong elofelijk dat we drie goals slikken. We moeten een oplossing vinden.”

Courtois valt niets te verwijten

In de stand is Chelsea intussen weggedreve­n naar de acht ste s tek op acht punten van leider Manche ster City. De Londense Blue s beg onnen het s eizoen als titelfavor­iet, maar Conte beseft dat het beter moet in de topwedstri­jden. Na de int ernational br eak staan thuiswedst­rijden tegen Leicester en Manchester United op het programma. Een herhaling van het horrorseiz­oen v an v orig jaar wil ieder een v ermijden in WestLonden.

Thibaut Courtois viel zaterdag niet veel te verwijten. Hij moest kansloos toekijken hoe zijn v erdediging werd opgerold. Eden Hazard z orgde v oor de s chaarse Chels eakansen in de eer ste helft maar deemsterde weg na rus t. Hij w erd vervangen door Michy Batshuayi, die de ze keer wel speelminut­en kr eeg. Bat shuayi had nog een goeie kans toen hij bij een 30stand alleen op P etr Cech mocht af stormen, maar Zijn afwerking was van onvoldoend­e kwaliteit om de e xChelseado­elman te v errassen.

Antonio Conte (Coach Chelsea) ‘‘We hebben geen evenwicht in het team en nu is het moment

om alles in vraag te stellen.’’

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium