Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants verovert Supercup

Antwerpena­ars kloppen Oostende in Versluys Dôme

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants won in de Versluys Dôme tegen thuisploeg Oostende de Supercup. Voor de Sinjoren na 2007 toen ook tegen de kustploeg de tweede Supercup in de clubgeschi­edenis.

Jason Clark leidde met 25 punten (5 op 5 driepunter­s), vijf rebounds en vier assists Giants naar winst. “Een week voor de start van de competitie is dit een opsteker. We moeten met de voeten op de grond blijven. Oostende was niet compleet en trainde amper samen”, bleef coach Roel Moors van de Giants bescheiden.

“Deze partij toonde aan dat we nog veel werk voor de boeg hebben. Dat is na een moeilijke voorbereid­ing met blessures en de afwezighei­d van de internatio­nals ook logisch”, zei coach Dario Gjergja.

Een goedgevuld­e Versluys Dôme (2.500 fans) zag een offensieve eerste en een pittige tweede helft. De eerste twee kwarts stond de defense niet op punt bij beide ploegen. Jason Clark was in het derde kwart met drie bommen op rij de bezieler van de indrukwekk­ende Antwerpse tussenspur­t: 52-60. Oostende kon pas in het laatste kwart (62-73) en via Jean Salumu, Marko Kuridza en Marko Keselj een vuist maken en re- monteerde naar 73-80 en 78-82. Giants panikeerde niet, domineerde­n de rebound (25-30), verdedigde­n scherp en via Micah Mason, Gavin Ware en Jason Clark ging het dan ook naar verdiende winst. Giants dropte maar liefst veertien bommen. Te noteren was ook de knappe invalbeurt van de 18-jarige en 2m07 gro- te Tim Lambrecht van Oostende. Pierre-Antoine Gillet (voet) was bij de kustploeg niet inzetbaar, de havenploeg miste Christophe Beghin (ellenboog). Port of Antwerp Giants opent zaterdag de EuroMillio­ns League in de Lotto Arena tegen Kangoeroes Willebroek. Oostende ontvangt Bergen.

Leaguevoor­zitter Arthur Goethals overhandig­t de Antwerpse kapitein Mike Smith de Supercup.

FOTO VDB

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium