Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaanderen heft geen nieuwe belastinge­n

Regering stelt vandaag plannen voor

-

De Vlaamse begroting in 2017 is in evenwicht: het gat van 560 miljoen euro is gedicht zonder nieuwe belastinge­n. Daarnaast heeft de regering-Bourgeois ook geld gevonden om “een ruim pakket” investerin­gen te doen.

Na een hele vrijdag onderhande­len hebben de negen Vlaamse excellenti­es hun begrotings­huiswerk zaterdagoc­htend om 1.30u afgerond. Vandaag om 14u zal Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tijdens zijn Septemberv­erklaring in het Vlaams Parlement het resultaat en de beleidslij­nen voor volgend jaar uit de doeken doen.

De Vlaamse regering moest op zoek naar 560 miljoen. Dat is gelukt. “Nieuwe belastinge­n komen er niet”, zegt Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein (Open Vld). “De begroting is in evenwicht, en we doen bovendien investerin­gen.”

Geen nieuwe belastinge­n betekent dus er wordt bespaard. Waar en in welke mate dat zal gebeuren, is nog onduidelij­k. Een van de pistes was het duurder maken van de dienstench­eques. Maar dat plan heeft de regering al laten varen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium