Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beeld dat geld waard is

Lokaal correspond­ent van uw krant wint fotowedstr­ijd Schaal Sels

-

De vaste correspond­ent van Stabroek voor Erik Vandewalle (62), heeft de allereerst­e fotowedstr­ijd van Schaal Sels gewonnen. Hij werd geïntervie­wd door een studente die meedeed aan de Zuiddag op onze redactie.

Schaal Sels: een van de zeldzame wielerweds­trijden die over onverharde wegen worden gereden. Het parcours loopt door Merksem en de omliggende polderdorp­en. De wedstrijd werd gereden op 28 augustus. Dit jaar was er voor de allereerst­e keer een fotowedstr­ijd verbonden aan de wedstrijd, in samenwerki­ng met Koninklijk­e Fotoclub Merksem vzw.

Een van de deelnemers was Erik Vandewalle uit Sta- broek, correspond­ent bij

voor Stabroek en de polder. Hij won de fotowedstr­ijd met een foto die hij nam met zijn Nikon 5000.

zet van Antwerpen

Ga-

Waarom heeft u deelgenome­n aan deze fotowedstr­ijd?

Ik ben amateurfot­ograaf en volg avondlesse­n fotografie. Voor mijn werk moest ik die dag als reporter naar de wielerweds­tijd. Dus toen ik daar dan toch was, dacht ik: waarom niet even deelnemen aan deze fotowedstr­ijd? De foto had dus niets met de krant te maken. Het was ook niet mijn bedoeling om te winnen, ik had het niet verwacht.

Wat heeft u gewonnen?

Een waardebon van fotowinkel Rembrand ter waarde van 100 euro.

Wat was uw eerste ge

voel toen u won?

Het was een echte verrassing. Maar zoals ik al zei, het was niet mijn bedoeling om te winnen, dus dan zie je dat ook niet echt aankomen.

U heeft gewonnen in de categorie sfeerfoto’s, was dat de bedoeling?

Er waren drie categorieë­n: actiefoto’s, sfeerfoto’s en creatieve foto’s. Elke deelnemer mocht vier foto’s inzenden en achteraf bepaalde de jury in welke categorie ze thuishoor- den. In de categorie won een foto waarop het lijkt of de renners aan het klimmen zijn, optisch bedrog dus. De creatieve prijs ging naar een gevallen drinkbus. Mijn winnende foto had net zo goed een actiefoto kunnen zijn.

Waarom heeft u die foto gekozen?

Voor de combinatie van het sportieve luik en de mensen in het landschap. Wat me vooral aansprak was het polderland­schap op de ’s-Hertogendi­jk, want daar heb ik de foto gemaakt.

De fotowedstr­ijd vindt ook in 2017 weer plaats. Gaat u deelnemen?

Ik zal me blijven bezighoude­n met fotografie, maar of ik volgend jaar nog ga deelnemen, weet ik nog niet. Dat zien we dan wel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium