Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een andere uitslag dan 00 past niet bij zulke match”

Nijlen sterkste defensie van derde amateurkla­sse B

- GINO VAN LOOY

De match van Nijlen tegen Pelt was er eigenlijk een zonder verhaal. Een echte kans voor de thuisploeg ontbrak en de bezoekers konden thuisdoelm­an Weyen niet aan het werk zetten. En zo heeft Nijlen nog altijd de beste verdedigin­g van de reeks.

“Het is niet echt een doel om de ploeg te zijn met de beste verdedigin­g, maar als doelman is dat natuurlijk mooi meegenomen”, zo sprak Bart Weyen. “Vandaag had ik niet veel werk, hetzelfde geldt voor mijn overbuur. Hij moest alleen die kopbal van De Cnaep keren en deed dat ook uitstekend. Het was echt een match waarvan je wist dat de ploeg die zou scoren, de match ook zou winnen. Uiteindeli­jk blijft het dan 0-0, misschien wel een terechte uitslag voor zulke match.”

“Het resultaat stemt me niet ontevreden. Pelt wipt niet over ons en geen verlies voor ons. Onze verdedigin­g heeft vandaag weerom bewezen dat ze er staat. Het zijn stuk voor stuk spelers met tonnen ervaring, die ook in hogere reeksen gespeeld hebben. Die routine bewijst dit seizoen zijn waarde. Merk ook onze mooie reeks op, de laatst negen matchen verloren we maar een keer.”

Ongelukkig­e dag in Diest

Weyen kende vorige week een minder geslaagde avond. “Tja, op Diest kreeg ik al na twaalf minuten rood. Dat is snel en dan heb je wel het gevoel dat je de ploeg in de steek laat. Het was ook een twijfelach­tige beslissing. Ik pakte de bal misschien buiten de rechthoek, maar ik verhinderd­e niet echt een doelkans. Ik was dan wel blij dat we toch nog een punt konden pakken. Ik had vandaag graag een goede prestatie neergezet, maar ik heb me niet echt moeten tonen. Momenteel staan we nog altijd in de top van het klassement, dat had ik ook niet verwacht. Ik voorzag ons eerder tussen plaats 8 en 12. We staan nu vijfde, wat een mooi streefdoel is. We hebben al vaak getoond dat we een ploeg zijn die de juiste mentalitei­t bezit en daar kom je ver mee in deze reeks. Het behoud is nog niet mathematis­ch zeker, maar dat mag geen zorg meer zijn.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jef Luyten en Jean Black.
FOTO KOEN FASSEUR Jef Luyten en Jean Black.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium