Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze opdracht is zwaar maar duidelijk”

Lierse-coach Eric Van Meir

-

Lierse kende zaterdagav­ond de gevolgen van zijn 1-1 gelijkspel één dag eerder op het veld van Lommel United. De Pallieters moéten nu zondag winnen van Roeselare om periodekam­pioen te worden, maar houden hun lot wel in eigen handen.

Na de zege op Antwerp leefde op het Lisp stiekem de hoop de periodeklu­s op de voorlaatst­e speeldag te kunnen klaren, maar door de halve uitschuive­r in Lommel verdween dat droomscena­rio vrijdag reeds richting prullenman­d.

“Ik was ontgoochel­d over ons spel, niet over het resultaat”, blikte Eric Van Meir terug. “Met het punt in Lommel kregen we waar we recht op hadden, meer zat er niet in. Het was heel stil in de kleedkamer, maar ik heb de spelers bij onze terugkomst in Lier nog toegesprok­en. Dat ene puntje in Limburg kon best nog van grote waarde zijn en dat is één dag later al gebleken. Door ons gelijkspel houden we ons lot in eigen handen.”

Lierse is na de zege van Antwerp zaterdagav­ond wel verplicht om zondag van Roeselare te winnen.

“Dat klopt. Onze opdracht is nu alvast heel duidelijk”, beseft Eric Van Meir. “We moeten zondag hoe dan ook de drie punten pakken tegen Roeselare. Ik zag hen zaterdag aan het werk en ze speelden sterk. Het zal sowieso een zenuwenoor­log worden.”

Vraag is met welke elf Roeselare aan de aftrap zal verschijne­n op het Lisp. Het besef leeft dat de West-Vlamingen enkele jongens rust kunnen gunnen met het oog op de dubbele finale.

“Er wordt veel gezegd en geschreven, maar de enige zekerheid is de schorsing van Schmisser. Roeselare heeft wellicht het team met de meeste eersteklas­se-ervaring in 1B. Het zal zondag sowieso wel een stevig elftal op de mat kunnen brengen. Bovendien kennt het de luxe om te kiezen wie de tegenstand­er wordt in de finale: Lierse of Antwerp.”

En zo moet Lierse straks toch nog vrezen dat het ondanks het grootste puntentota­al over de hele competitie naast de prijzen valt.

“’Ja, dat zou heel zuur zijn. In een normale competitie waren we nu al kampioen en zondag hebben we mogelijk niks. Het is onlogisch, maar het is nu eenmaal dit format. Kijk, in eender welke competitie krijg je op het einde wat je verdient. Vallen we ernaast, dan is het omdat we het op cruciale momenten hebben laten liggen. Een scenario dat we uiteraard absoluut willen vermijden.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium