Gazet van Antwerpen Stad en Rand

City Pirates lijkt definitief kruis te mogen maken over titel na puntenverl­ies in Diegem

Yves Van Heurck niet tevreden met gelijkspel

- (stdr)

City Pirates is op het veld van Diegem niet verder gekomen dan een 11 gelijkspel. De Merksemnar­en kwamen al snel op voorsprong, maar de mannen van coach Yves Van Heurck gaven de zege nog weg: “We speelden veel te onrustig en maakten de wedstrijd niet dood. En toen volgde het deksel op de neus”, zuchtte Van Heurck.

“Het eerste halfuur vond ik best goed”, opende Van Heurck. “Maar Diegem was weer zo'n typische ploeg die op een foutje wachtte. Oké, we kwamen al na zes minuten op voorsprong en er volgden nog kansen, ook voor Diegem. Maar Dermaut en Seifferman­n hadden meer verdiend. Veel kansen dus en te weinig efficiënti­e. Ik zag mijn spelers ook te onrustig voetballen en we konden de match na die 0-1 niet doodmaken. Tja, en dan valt die 1-1. Bovendien slikte Seifferman­n nog meteen rood. Een domme kaart”, foeterde de Merksemse T1, die niet opgezet is met het gelijk- spel.

Nochtans schijnt buitenshui­s een punt pakken nooit slecht. “Nu wel, want Diegem was geen goede ploeg, en al zeker niet even sterk als pakweg Eppegem of Sterrebeek. Altijd die lange bal. Maar City Pirates bleek weer niet volwassen genoeg. Ik ben ontgoochel­d, zeker omdat Turnhout weer won. Nu is de titel echt weg, dus we focussen nu op de top vier, top vijf”, wist Van Heurck, die zijn manschappe­n als geslagen honden aantrof.

“Maar ik heb hen vooral met rust gelaten. Morgen (vandaag, red.) praten we wel. Het is zeker een feit dat niet iedereen even rustig kan blijven, noch slim, noch leep, noch volwassen genoeg is. Dat baart me wel zorgen met het oog op de eindronde. Als we thuis alles winnen, dan zie ik het wel goed komen. Maar dan zal die onrust toch moeten verdwijnen, want ik zie te veel jongens plots flippen. Ook na de rust waren er kansen. Het is altijd hetzelfde: we kunnen goed voetballen, maar we willen ook altijd die voetballen­de oplos- sing. We zouden soms ook eens net als Diegem, dat niets anders deed, de bal gewoon naar voren moeten stampen. Maar op dat gebied zijn we echt heiliger dan de paus”, zag Van Heurck, die erg opgetogen is met de terugkomst van de ervaren Ahmed Sababti komend seizoen.

Net dat type voetballer mist City Pirates. “Ik hoorde veel goede zaken over hem, zowel als speler op het veld als persoon in de kleedkamer. Maar met daarover te praten, schieten we nu niets op.”

 ?? FOTO SMB ?? Yves Van Heurck.
FOTO SMB Yves Van Heurck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium