Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ingenieur maakt “Warmste Gitaar”

-

Voor vijf euro kunt u een handgemaak­te elektrisch­e gitaar winnen. Ingenieur Bert Van Oevelen (29) verloot zijn werkstuk voor het Berrefonds.

Bert Van Oevelen is geen gitaarbouw­er, maar werkt als projectlei­der van infrastruc­tuurwerken bij de stad Antwerpen, volledig in de lijn van zijn studies ingenieur. Sinds sinds zijn tienerjare­n maakt hij echter in zijn vrije tijd gitaren. Hij werkte sinds september aan zijn twaalfde gitaar, de “Warmste Gitaar”. Wie die wil hebben, moet een ticketje van 5 euro kopen. Die gaan bij de loting allemaal in een pot, waaruit het winnende lot wordt getrokken. De trekking gebeurt in The Guitar Bar in de Lange Koepoortst­raat, waarschijn­lijk op donderdag 21 december. “We verkochten al vijfhonder­d ticketjes. Met de kosten eraf is dat meer dan 2.000 euro voor het goede doel.”

Bert, die zelf een zoontje van een jaar oud heeft, koos als bestemming het Berrefonds. “Het steunt ouders van ongeboren kinderen of kinderen die vroeg gestorven zijn. Die krijgen een herinnerin­gsdoos waarmee ze hun kind kunnen blijven gedenken.”

David Piedfort, gitarist bij onder meer kapitein Winokio, is vol lof. “Bert maakt gewoon verdomd goede elektrisch­e gitaren”, vertelt hij. “Wat heel verbazingw­ekkend is, aangezien het zijn job niet is.”

Piedfort speelt morgen in The Guitar Bar op het instrument om een promofilmp­je op te nemen. Vanaf dan blijft de gitaar er te bezichtige­n tot de trekking.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? David Piedfort (links) en Bert Van Oevelen.
FOTO KOEN FASSEUR David Piedfort (links) en Bert Van Oevelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium