Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Haalt Antwerp Ezekiel terug naar België?

- (gegy)

Keert Imoh Ezekiel terug naar België? Antwerp is alvast een serieuze kandidaat om de Nigeriaans­e spits in te lijven. De nog altijd maar 24jarige Ezekiel is een vrije speler nadat hij onlangs zijn contract bij het Turkse Konyaspor liet ontbinden. Ook bij Standard een van zijn exclubs wordt zijn naam genoemd, maar de interesse van Antwerp is concreter. Al kan het financiële plaatje nog roet in het eten strooien. Ezekiel had de laatste jaren een hoog loon en het is af wachten of Antwerp aan zijn eisen kan of wil voldoen. De Great Old bereikte een akkoord met het Oekraïense Dnipro over de transfer van Egor Nazaryna. Als hij deze week slaagt voor zijn medische tests tekent de Oekraïense jeugdinter­national een contract voor 3,5 jaar. De 20jarige aanvallend­e middenveld­er trainde in november al een tijdje mee. Als alles normaal verloopt, traint Nazaryna donderdag mee en vertrekt hij vrijdag met de ploeg op stage naar Algorfa.

Ook de inkomende transfers van flankaanva­llers Romain Habran (PSG) en Jonathan Pitroipa (vrij) zouden voor de stage afgerond moeten worden. Met Habran (23) heeft de club een persoonlij­k akkoord voor anderhalf seizoen en moeten op clubniveau nog enkele details geregeld worden. Voor de Burkinese internatio­nal Pitroipa (31) ligt er een contract voor een half seizoen met optie op een bijkomend seizoen te wachten als hij zijn medische tests doorstaat.

Antwerp wil ook snel werk maken van de definitiev­e overgang van Matheus Borges (25). Stilaan is er ook interesse van andere clubs. Zo heeft Club Brugge de linksvoeti­ge centrale verdediger op de radar staan, net als Eintracht Frankfurt. Antwerp huurt Borges van het Braziliaan­se Londrina en heeft een aankoopopt­ie. Het heeft al een akkoord met de speler, maar met zijn moederclub moet nog een akkoord gevonden worden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium