Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens nipt onderuit, verlies in dubbel

- (gdv)

Elise Mertens (WTA 36) heeft haar eerste duel van 2018 nipt verloren. Op de Hopman Cup ging de 22-jarige Limburgse na twee bijzonder spannende tiebreaks onderuit tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA 21): 7-6 (8-6) en 7-6 (7-1). In de eerste set kon Mertens een setpunt niet verzilvere­n tegen de voormalige nummer één van de wereld, in de tweede set boog ze een 4-1-achterstan­d om in 4-5.

Mertens kreeg meermaals een open doekje van het publiek voor enkele knappe punten.

“Ik heb goed gespeeld, maar Kerber is heel sterk”, zei ze. “Ik heb geprobeerd om meer aanvallend en agressieve­r te tennissen dan gewoonlijk en dat kwam er uit. Daarom was deze wedstrijd goed voor mijn vertrouwen.”

Na het nipte verlies in de eerste set gooide Mertens ontgoochel­d haar racket op de grond. Wat die agressivit­eit betreft, zit het dus wel goed. “Ik wil elke match winnen. Ook voor het team en voor België.”

België verloor uiteindeli­jk de confrontat­ie met 2-1 na verlies in het gemengd dubbel volgens het FAST4forma­t (4-2, 4-3). Morgen (10.30u Belgische tijd) speelt België tegen Australië. Voor het gastland treden Thanasi Kokkinakis (ATP 208) en Daria Gavrilova (WTA 25) aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium