Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik dacht er eigenlijk aan om thuis te blijven”

Net geen toptienpla­ats voor licht verkouden Victor Vandebosch

- LEON CEULEMANS

Met zijn dertiende plaats deed Victor Vandebosch in de nieuwjaars­cross in Baal beter dan de negentiend­e stek die hij zaterdag in Diegem behaalde. Gezien de omstandigh­eden was Vandebosch best tevreden met dat resultaat. “Omdat ik licht verkouden ben, dacht ik er eigenlijk aan om thuis te blijven”, aldus Victor Vandebosch.

Victor Vandebosch kon als tweedejaar­sbelofte dit seizoen al enkele voortreffe­lijke resultaten voorleggen, maar slaagde er tijdens de jaarwissel­ing niet in om daar een bevestigin­g van te brengen. De renner van United Cyclng Team kwam zaterdag in Diegem niet verder dan een negentiend­e plaats en eindigde gisteren in de Grote Prijs Sven Nys als dertiende. Toch toonde hij zich niet ontevreden.

“Ik was de voorbije dagen licht verkouden”, gaf Vandebosch als verklaring voor die mindere resultaten. “In Diegem had ik daar nog niet zoveel last van, maar daar werd ik op het moment dat ik mee in strijd was voor de tiende plaats tot tweemaal toe afgeremd door een val.”

Gisteren in Baal verging het Victor niet veel beter.

“Ik dacht er eigenlijk aan om thuis te blijven”, vertelde hij na zijn spurtzege voor de dertiende plaats. “Die verkoudhei­d, weet je wel. Uiteindeli­jk besloot ik toch maar naar hier af te zakken en pas te beslissen over mijn deelname na de verkenning van het parcours. Die verkenning verliep zo vlot dat ik het waagde om toch van start te gaan.”

“Ik kwam wel slecht uit de startblokk­en. Bij een fietswisse­l werd ik ook nog eens per onge- luk door mijn pa onderuit getrokken. In de slotronde kwam ik erdoor. Zo kon ik nog enkele plaatsen goedmaken en had ik zelfs voldoende kracht over om in een felle sprint nog eens twee concurrent­en achter mij te laten.”

Vandebosch zet de komende dagen alles op het Belgisch kam- pioenschap dat op 14 wordt gereden.

“Ik rij als voorbereid­ing nog alleen in Leuven. Voor het kampioensc­hap zelf wil ik mij niet te veel druk opleggen. Ik wil er gewoon zo goed mogelijk presteren in de hoop er de top tien te halen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium