Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pedofielen delen gestolen kampfoto’s van Chiromeisj­es

Vlaming post meer dan 5.000 beelden van kinderen online

- MARC KLIFMAN

Een OostVlaams­e Chiro heeft gisteren een klacht ingediend bij de politie nadat ze hadden ontdekt dat tientallen kampfoto’s op een Russische pedowebsit­e gedeeld worden. Het is het werk van een Vlaming die in acht maanden tijd meer dan 5.000 gestolen kinderfoto’s met andere pedofielen heeft gedeeld.

De Vlaming noemt zichzelf lucky.number13 op de omstreden Russische website Image Search. Hij registreer­de zich nog geen jaar geleden, maar sindsdien heeft hij al ruim 5.000 kinderfoto’s gepost. Het laatste album waar hij sinds vijf dagen mee pronkt, heet ‘teens and tweens, summercamp 55’. Daarin staan 43 foto’s van Oost-Vlaamse Chiroleden die drie jaar geleden op kamp waren. Op de foto’s zijn vooral kleine meisjes of jonge tieners te zien die waterspell­etjes spelen, zwemmen of andere buitenacti­viteiten doen. Onder de foto’s plaatsen pedofielen perverte reacties waarbij ze aan elkaar duidelijk maken hoe zeer ze kicken op de beelden van de jonge meisjes. Ook lucky.number13 doet er lustig aan mee.

Klacht ingediend

De Chiro in kwestie reageerde gisteren geschokt toen ze ontdekten dat hun kampfoto’s door pedofielen worden gedeeld en bekeken. Ze hebben meteen aangifte gedaan bij de politie. “Amper een week geleden hebben we onze kampfoto’s op een aparte fotowebsit­e gezet”, reageert de groepsleid­er verbouwere­erd. Voldoende tijd voor de pedofiel om foto’s te stelen en op de Russische website te delen. Op die manier heeft lucky.number13 meer dan 180 fotoalbums gemaakt. Beelden die hij stal van jeugdveren­igingen, CM-kampen en scholen. Maar ook foto’s van jonge meisjes die hij zelf heeft gemaakt op de markt van Brugge en zelfs foto’s van een meisje van wie hij beweert dat ze het vriendinne­tje van zijn zoon is. Dat meisje heeft hij naar eigen zeggen ook aangerand.

De commentare­n van andere pedofielen zijn ronduit degoutant. Van “mooi kontje” tot “ik zou haar willen verkrachte­n”. En hoogst verontrust­end: er worden afspraken gemaakt om op andere kanalen voort te chatten of te mailen met de bedoeling om kinderporn­o uit te wisselen.

Chirojeugd Vlaanderen hoopt dat het onderzoek van de politie en Child Focus ervoor zorgt dat de foto’s snel weer van de pedowebsit­e verdwijnen. “Het is de eerste keer dat we met zoiets geconfront­eerd worden. Wellicht zijn wij niet de enige vereniging die wordt benadeeld”, zegt directeur Erwin Cools. “De privacy van deze kinderen wordt compleet geschonden. We hopen dat de nodige stappen worden genomen om deze foto’s van die website te halen.”

Tien aanhouding­en

De sectie kindermisb­ruik van de federale politie is een onderzoek gestart naar de wanpraktij­ken. Ze heeft de Russische website al langer in het vizier, klinkt het. Met resultaat, want de afgelopen twee jaar werden na huiszoekin­gen in dit dossier al meer dan tien Belgische mannen opgepakt.

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Een van de foto’s van de OostVlaams­e Chiromeisj­es en de bijbehoren­de commentare­n op de Russische website Image Search.
FOTO'S RR Een van de foto’s van de OostVlaams­e Chiromeisj­es en de bijbehoren­de commentare­n op de Russische website Image Search.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium