Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“2018 wordt een warm jaar waarin de solidarite­it ons weer omarmt”

coördinato­r De Roma

- (kvh)

Bij de start van 2017 nam ik me voor om ten volle van het leven te genieten. De reizen naar Toscane, Mallorca en Los Angeles waren heerlijk. De concerten van de Counting Crows en Diana Krall waren intiem. In het theater was Risjaar Drei subliem. Het meest verrassend­e was wel mijn carrièresw­itch van prof aan de universite­it naar coördinato­r van De Roma. Die switch had ik in het begin van het jaar niet zien aankomen. Heerlijk!

Ik neem mij voor om mij open te stellen voor alle interessan­te en plezante kansen die zich aandienen. In het poppenkast­spel met mijn dochter of op reis, in musea of theaters met mijn man (Groenpolit­icus Wouter Van

Besien, red.) en vrienden. In Borgerhout ga ik mee aan de positieve dynamiek blijven werken via onder andere Borgerhoud­t van Mensen. In De Roma sta ik voor de uitdaging om de namen van de 420 vrijwillig­ers te leren. Moet lukken!

In het voorbije jaar zijn wereldwijd harde en kille woorden gevallen over onverdraag­zaamheid en de onwil om met iedereen samen te leven. Denk maar aan de Verenigde Staten met hun inreisverb­od en de onmenselij­ke discussies over de opvang van vluchtelin­gen. Ook in België en in Antwerpen raken die asociale standpunte­n mij diep. Ik verwacht dat de tegenbeweg­ing het komende jaar groter wordt en op die manier de warme solidarite­it ons allemaal opnieuw omarmt. Het wordt een warm jaar.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ??
FOTO WALTER SAENEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium