Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bonte avond om snel te vergeten

-

The Greatest Showman Van: Michael Gracey Met: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Zendaya 105 min.

Het is moeilijk om niet in bewonderin­g te staan voor de totale overgave waarmee Hugh Jackman en anderen staan te zingen in deze musical. Het is ook moeilijk om er geen fluitende hoofdpijn van te krijgen. Ze gaan er helemaal voor, van de eerste tot de laatste seconde, in een opeenvolgi­ng van scènes die elkaar de loef afsteken in dramatisch volume. Elk nummer wordt ingetogen ingezet maar barst gegarandee­rd uit in een vreugdedan­s. Het lijkt wel alsof Cirque du Soleil werd gepaard aan

The Voice tot een Moulin Rouge van de Lidl. Op zich is zo’n luidruchti­g monster wel gepast voor een film over P.T. Barnum, de 19de-eeuwse Amerikaans­e ondernemer die een freakshow uitbouwde tot een rondreizen­d circus met naam en faam. Wat minder gepast is, is dat de film een biografie van Barnum belooft, maar al te makkelijk over zijn slechte kantjes heen fietst. Hij was een oplichter en slavendrij­ver die tien keer kleurrijke­r was dan wat de al te innemende Hugh Jackman oproept.

Terwijl de kans wordt gemist om iets te vertellen over een hedendaags­e Barnum in het Witte Huis, is het toch vooral het entertainm­entgehalte dat niet hoog genoeg ligt. Achteraf onthoud je geen noot van deze musical, waarvoor het duo achter de lyrics van La La Land de teksten schreef. Zac Efron is hilarisch verkeerd gecast als een elitaire theateraut­eur die zich wil verlagen tot Barnums populaire cultuur. Dat is het meest choquerend­e: deze freakshow is verbazend weinig fun.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium