Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De voorproeve­rs van Sandra Bekkari

SANDRA BEKKARI Dieetgoero­e en tvkok “Goeie testperson­en vinden is niet makkelijk. Ze moeten hun mening durven te geven. Als er altijd ‘lekker’ klinkt, heb ik daar weinig aan.”

-

Achter een sterke vrouw schuilt een sterke man, maar in het geval van Sandra Bekkari (44) ook nog een ferm stel voorproeve­rs. Maak kennis met Nancy en Geert. In het dagelijkse leven pompbedien­des, maar na hun uren testers van de nieuwe recepten voor Nooit Meer

Diëten. “We zijn intussen samen 29 kilo lichter, én er is een vriendscha­p uit gegroeid.”

Bekkari stelt dit weekend haar vierde kookboek voor. En daarin dankt ze op het einde onder meer het koppel Nancy Duyck (50) en Geert De Preester (52) uit Anzegem (West-Vlaanderen) voor hun werk. Zij zagen enkele maanden geleden al de nieuwste recepten binnenroll­en in hun mailbox. “We hebben er een twintigtal vooraf getest”, vertelt Nancy. “Het is de bedoeling dat we ze zelf koken en daarna via een mailtje onze bevindinge­n laten weten. Het gaat hem dan vooral over de smaak. Doorgaans zit die wel goed, maar soms mag het voor ons bijvoorbee­ld iets pikanter.”

Tiramisu op aanvraag

“Sandra stelt het zeker op prijs wanneer we dat zeggen. Meningen verschille­n, net daarom dat ze die ook aan verschille­nde mensen vraagt. Of ze er ook reke- ning mee houdt? Als ze vindt dat de opmerkinge­n terecht zijn, doet ze dat zeker. Ze staat altijd open voor commentaar. En voorstelle­n zijn ook altijd mogelijk. Zo sugge- reerden we eens een gezonde tiramisu. En zie: wat staat er in nummer vier? Haar versie van tiramisu.”

Niet altijd geslaagd

Bekkari vroeg hen na een ontmoeting tijdens een workshop om gerechten te testen omdat het doorgewint­erde fans zijn van haar werk. “Elke dag komt er hier wel een gerecht van haar op tafel”, vertelt Nancy. “Al meer dan twee jaar. Op Geerts verjaardag probeerden we een hapje van haar bij het aperitief en we waren verkocht. Twee dagen later gooiden we ons volledig op haar manier van leven. Vandaag zijn we samen 29 kilo lichter en hebben we die visie volledig onder de knie, wat wel handig is als je recepten moet testen. We deden het voor haar derde boek en nu dus ook voor nummer vier. Intussen is er ook nog een mooie vriendscha­p met Sandra uit gegroeid.” Naast Nancy en Geert heeft Sandra ook nog enkele andere proevers. “Mijn gezin, nog een fan van het eerste uur, en iemand die kooklessen geeft zodat die eens kan kijken naar de technische kant”, vertelt Bekkari. “Die mensen zijn voor mij zeer belangrijk. Om de smaken uit te proberen, maar ook om te zien of gerechten perfect lukken. Het is namelijk niet omdat ze bij mij slagen, dat het altijd zo is. Soms is er bijvoorbee­ld ietsje meer uitleg nodig. Zeker bij desserts.” Volgens haar is het ook niet makkelijk om goeie testperson­en te vinden. “Je moet die mensen kunnen vertrouwen. Ze krijgen al mijn nieuwe recepten al maanden voor mijn nieuwste kookboek in de rekken ligt. Die zou je niet graag plots ergens anders zien opduiken. Maar wat al even belangrijk is, is dat mensen hun mening moeten durven te geven. Als ze altijd zeggen dat iets lekker is, heb ik er ook maar weinig aan.” CHRIS SNICK

 ?? FOTO RR ?? Geert De Preester en Nancy Duyck testen na hun uren in opdracht van Sandra Bekkari de nieuwe gerechten van de bekende dieetgoero­e. “We zijn samen al 29 kilo lichter.”
FOTO RR Geert De Preester en Nancy Duyck testen na hun uren in opdracht van Sandra Bekkari de nieuwe gerechten van de bekende dieetgoero­e. “We zijn samen al 29 kilo lichter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium