Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MalleBeers­e bezorgt kampioen lastige avond

- (stro)

KK MalleBeers­e heeft landskampi­oen HalleGooik een vervelende avond bezorgd, maar moest uiteindeli­jk met 25 de duimen leggen. Rahou scoorde pas drie minuten voor tijd de verlossend­e 24.

Ondanks de snelle 1-0 van Didi stond Malle-Beerse al na tien minuten met 1-3 in het krijt. “De 1-1 viel veel te snel en de 1-2 kwam er na een individuel­e fout”, zag Malle-Beerse-speler Lucas Lanziotti. “Halle-Gooik zet veel druk en dan ga je fouten maken. Als we die 1-0voorspron­g iets langer hadden kunnen vasthouden, dan was er misschien meer mogelijk geweest.”

Lanziotti scoorde nog in de eerste helft de 2-3 en die stand bleef lang op het bord. Halle-Gooik vond geen opening en ging op een bepaald moment met een vliegende keeper spelen om het tempo uit de wedstrijd te halen, tot groot ongenoegen van de eigen voorzitter. De debuterend­e toptransfe­r Fernandao kwam na enkele anonieme minuten in de eerste helft al niet meer in actie na de pauze. Kansen op de 3-3 waren er amper. “Tegen een ploeg met zo'n sterke organisati­e is het heel moeilijk om kansen te creëren. Je moet erg geduldig zijn. Je kan geen druk zetten, want dan tikken ze je uit.”

Pas in minuut 37 scoorde Rahou de beslissend­e 2-4 en met Kuijlaars als vliegende keeper werd het nog 2-5. “We zijn competitie­f geweest tegen een topploeg en daar moeten we tevreden over zijn. Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld en een goede mentalitei­t hebben getoond. Dit geeft ons een boost voor de moeilijke wedstrijde­n tegen Charleroi en Hasselt.”

Ook Lanziotti toonde met zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijde­n dat hij na zijn zware blessure stilaan zijn beste vorm aan het vinden is. “De eerste twee wedstrijde­n was het zoeken, maar het gaat beter en beter. Het is mijn eerste seizoen in België en het is een goede stap geweest om voor Malle-Beerse te kiezen. Ik ben in Brazilië geboren, maar sinds mijn 19de heb ik altijd in de Italiaanse competitie gespeeld. Cagliari was mijn laatste club, maar ik heb vorig jaar mijn master gehaald en ben nu voor een stage in België.”

 ?? FOTO GEERT TRESIGNIE ?? MalleBeers­espeler Lucas Lanziotti (rechts) probeert zich te ontdoen van Rafael Teixeira.
FOTO GEERT TRESIGNIE MalleBeers­espeler Lucas Lanziotti (rechts) probeert zich te ontdoen van Rafael Teixeira.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium