Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu gouden zaak doen tegen Hoeilaart”

Nijlen pakt punt op kuns tgrasveld van hekkenslui­ter Sterrebeek

- GEERT FIERENS

Nijlen begon aan het nieuwe jaar met een puntendeli­ng op het kunstgrasv­eld van hekkenslui­ter Sterrebeek. De gelijkmake­r van Nijlen viel nog voor de pauze. Doelman Bart Weyen stopte na de rust een strafschop. “Op mentalitei­t en inzet hebben we ons na die vroege tegengoal toch weer in de wedstrijd geknokt”, zegt Willem Brouwers.

“Toch is dit geen gemakkelij­ke verplaatsi­ng”, weet Willem Brouwers. “Ook al staat Sterrebeek onderaan, heel veel ploegen zullen ginder geen makkelijke match beleven. Ik ben niet ontevreden met dit gelijkspel. Er zijn kansen voor de twee ploegen geweest, en bovendien kregen zij een strafschop die door onze keeper werd gestopt. Het had dus minder goed kunnen aflopen”, beseft Brouwers ook wel.

De match begon bovendien desastreus voor de Nijlenaars. “Na enkele minuten stak de bal al in ons doel. We konden dus niet slechter aan de match zijn begonnen. Op mentalitei­t en inzet hebben we ons daarna toch in de wedstrijd geknokt. Op dat vlak zat het zeker goed, en we werden kort voor de pauze voor onze inspanning­en beloond met de gelijkmake­r. Al was dat wel een eigen doelpunt van de thuisploeg.”

Gouden zaak?

Na de rust kwam Nijlen goed weg bij een strafschop. “Heel licht toegekend, die elfmeter”, vindt Brouwers. “Het was een fout van Alexander Wouters, de lijnrechte­r stak zijn vlag niet naar omhoog, de ref floot wel. Een zware beslissing, maar gelukkig kon Bart Weyen die penalty pakken. Gerechtigh­eid was dus geschied. Daarna zijn er nog kansen geweest voor de twee ploegen in een match met veel duels, veel fouten ook. Een viertal gele kaarten voor ons met Yens Peeters en Jonas De Cnaep als de grootste slachtoffe­rs. Twee aanvallers. Zij pakten hun derde kaart en missen de belangrijk­e thuismatch volgende week tegen Hoeilaart. Hoeilaart staat voorlaatst­e en dat wordt een hele belangrijk­e partij. Als we die zouden kunnen winnen, dan mag je spreken van een gouden zaak. Want ondanks onze tiende plaats en de 22 punten kijken we in de eerste plaats toch naar onder. Het behoud verzekeren is de hoogste prioriteit. Winst tegen Hoeilaart zou een serieuze stap naar de redding zijn”, besluit de Nijlenspel­er.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ARCHIEF ?? Willem Brouwers in actie tegen Leopoldsbu­rg.
FOTO KOEN FASSEUR ARCHIEF Willem Brouwers in actie tegen Leopoldsbu­rg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium