Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer dan een punt v erdiend”

Doelman Rausin en de lat houden Her entals van verdiende driepunter

- (matr)

In de inhaalweds­trijd tegen Wellen heeft Herentals een unieke mogelijkhe­id laten liggen om ‘operatie redding’ wat meer kracht bij te zetten. In de tweede helft stond er met Herentals nog maar één ploeg op het veld, maar keeper Rausin en de lat hielden de Antwerpena­ars van een verdiende driepunter.

Op voorhand hadden de jongens van coach Jef Dufraing wellicht getekend voor een 1-1 eindstand, maar het gevloek en getier na afloop in de bezoekende kleedkamer sprak boekdelen. Herentals domineerde minstens zestig minuten van de wedstrijd, maar kreeg het leer slechts eenmaal voorbij de Wellense goalie.

Tijd om te oogsten

“Na zo een wedstrijd hadden we meer dan een punt verdiend”, concludeer­de Dufraing terecht. “In de eerste helft ging het redelijk gelijk op en kreeg iedere ploeg wel wat kansjes. We komen dan weer op een domme manier op achterstan­d. Die vrije trap werd door niemand aangeraakt. Na de pauze waren de betere kansen duidelijk voor ons. Jammer genoeg konden we geen tweede doelpunt maken, al kan ik mijn jongens weinig verwijten. We speelden de mogelijkhe­den telkens goed uit, maar hun doelman speelt ook mee natuurlijk.” Herentals blijft zo op vijf punten steken van Zaventem. “Met één punt schieten we niet zo veel op, maar mentaal is een punt op Wellen wel belangrijk”, vervolgt Dufraing. “Ik besef dat we nu toch wat meer zullen moeten oogsten, want anders wordt het moeilijk. We kunnen niet iedere week blijven herhalen dat we goed hebben gespeeld, maar dat de beloning niet navenant is. De laatste vier wedstrijde­n hebben we tegen de top vijf telkens met 0-1 verloren. Nu komen de eerder haalbare kaarten eraan, al blijft het iedere wedstrijd knokken in deze reeks. De weg naar boven gaat nog lang en zwaar zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium