Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zure nederlaag dreigde, maar de inzet werd beloond”

Antoniatra­iner Jesse Verstraete­n hinkt op twee gedachten na gelijkspel

- FREDDY KOOPMAN

Antonia heeft in het degradatie­duel tegen Merksplas geen revanche kunnen nemen voor de 60pandoeri­ng uit de heenronde. De ploeg van coach Jesse Verstraete­n domineerde het merendeel van de wedstrijd en reeg in de tweede helft een resem kansen aan elkaar, maar had een strafschop nodig om na een pijnlijke achterstan­d alsnog een punt uit de brand te slepen. “We missen nog steeds scorend vermogen, maar toonden onze mentale weerbaarhe­id”, hinkte Verstraete­n op twee gedachten.

Op een zwaar veld werd de wedstrijd een echte slijtagesl­ag. “Maar het was zeker geen vuile match”, opende Antonia-trainer Jesse Verstraete­n dubbelzinn­ig. “In een chaotische eerste helft primeerde de schrik om te verliezen op de drang om te winnen. Na de rust zorgden de knappe acties van de ongrijpbar­e en dikwijls onbestraft zwaar aangepakte Kasmi voor gevaar. Helaas viel de bal niet goed en was het ook duidelijk dat we nog steeds scorend vermogen missen”, blikte Verstraete­n terug.

Op de koop toe viel het doelpunt aan de overzijde, na een foutje van doelman Van Nooten. “Dat was een zware opdoffer en ik vreesde voor een zure nederlaag. Gelukkig toonde de ploeg mentale weerbaarhe­id en vocht ze in blok met alle moed terug. Die inzet werd beloond met de verdiende gelijkmake­r.”

Maar welk gevoel primeert, trotsheid op de verdiende gelijkmake­r of teleurstel­ling over de onkunde bij de spelers in de zone van de waarheid?

“Het is positief dat we de tegenstand­er achter ons houden, maar we verspeelde­n tegen een rechtstree­kse concurrent voor de degradatie twee dure punten. Wilmssen kwam na een ultieme ingreep op Dahmani wel goed weg en na een eerder onterechte gele kaart flirtte Bogaerts tweemaal met de uitsluitin­g. We konden winnen, maar ook verliezen en dan is een gelijkspel meestal een juiste weergave”, aldus een objectieve Verstraete­n.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Antoniaspe­ler Tom Eysackers probeert het schot van Jan Geerts af te stoppen.
FOTO KOEN FASSEUR Antoniaspe­ler Tom Eysackers probeert het schot van Jan Geerts af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium