Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fellows B geeft zege alsnog weg na domme balverliez­en

-

De polderboys begonnen sterk en stonden in enkele minuten 10-4 voor. Plots ging het licht uit bij de thuisploeg. De spelers kregen geen bal meer door de ring. Malle profiteerd­e van de Ekerse malaise om 1018 voor te komen na kwart één. In het tweede wedstrijds­chuifje liepen de bezoekers met de vingers in de neus verder weg en leek de twintiger in de maak (13-29). Malle miste echter te veel vrijworpen en Michaël Bracke kreeg de Ekerse motor terug op gang. Halfweg stond het 26-33. Na de pauze keerde het spelbeeld dankzij het heroptrede­n van Thomas Dockx na drie maanden blessurele­ed. Hij bracht vuur en passie in de Ekerse gelederen en de thuisploeg liep 47-42 uit. Malle had ruim reboundove­rwicht, maar kon dat onvoldoend­e consolider­en. Zo kregen we een spannend vierde kwart, met een 58-58-score op één minuut van het einde. Een thuisoverw­inning leek in de maak, maar drie domme balverliez­en in de laatste minuut bezorgden de bezoekers de zege. Fellows B-coach De Coster baalde enorm: “Hoe is dit mogelijk? Dit is zo frustreren­d. Sommige jongens gingen op het einde voor eigen succes en dat doet ons de das om. Nu wordt het heel moeilijk voor ons. Volgende week op Lommel is het erop of eronder. Als we daar niet winnen, zal degradatie nog moeilijk te vermijden zijn.”

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Fellows Bspeler (r.) Glenn Somers met Wout Brabants.
FOTO KOEN FASSEUR Fellows Bspeler (r.) Glenn Somers met Wout Brabants.