Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TENNIS Bondscoach traint ook rode lantaarn

- (cpm, cch)

Eddy Casteels wordt de nieuwe coach van Leuven. De 57jarige coach van de Belgian Lions tekende een contract 2,5 seizoenen. “Ik verkies Leuven boven een buitenland­s avontuur”, zegt Casteels.

Er was ook interesse uit Japan voor Eddy Casteels, maar de bondscoach blijft liever dicht bij huis. “Leuven is een club met enorm veel mogelijkhe­den”, zegt Casteels. “Ik besef dat anderen mijn keuze verrassend vinden, maar ik verkies dit project boven een buitenland­s avontuur.”

Leuven staat momenteel met één op dertien op de laatste plaats in de EuroMillio­ns League. “Met jongeren werken en ons alsnog proberen te kwalificer­en voor de play-offs zijn de ambities op korte termijn.”

Casteels kreeg de toelating van het Leuvense bestuur om de nationale ploeg met Leuven te combineren. “In februari staan er twee belangrijk­e WK-kwalificat­iewedstrij­den (in Bosnië en Frankrijk) op het programma. Na een nul op twee is het nog altijd de bedoeling om ons te kwalificer­en voor de tweede en beslissend­e WK-kwalificat­ieronde.”

Casteels is sinds 2005 bondscoach en leidde de Belgian Lions naar vier opeenvolge­nde EK's (2011, 2013, 2015, 2017). Hij werd kampioen met Antwerp Giants en Oostende en won de Beker van België met Antwerp Giants. Hij was in België ook actief bij Pepinster, Ieper en Charleroi. Van 2013 tot 2016 was hij bij het Nederlands­e Leiden aan de slag.

Casteels debuteert zaterdag met Leuven in de Sportoase tegen Okapi Aalstar.

 ?? FOTO BELGA ?? Eddy Casteels: “Ik besef dat anderen mijn keuze verrassend vinden, maar ik verkies dit project boven een buitenland­s avontuur.”
FOTO BELGA Eddy Casteels: “Ik besef dat anderen mijn keuze verrassend vinden, maar ik verkies dit project boven een buitenland­s avontuur.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium