Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe opvang voor 32 kleintjes

- (jbr)

De vzw Openluchto­pvoeding (OLO) opende zopas in Merksem een inclusieve kinderopva­ng – dat wil zeggen dat zowel kinderen met en zonder een beperking er terechtkun­nen – met een capaciteit van 32 voltijdse opvangplaa­tsen.

OLO heeft haar hoofdzetel in Brasschaat. Nu huurt de vzw een gebouw van de stad Antwerpen in de Terlindenh­ofstraat. Eerder al opende Tierlantij­n een inclusieve kinderopva­ng in Ekeren, Kapellen, Brasschaat en Essen. Tierlantij­n is een onderdeel van de vzw Openluchto­pvoeding.

“We komen hiermee tegemoet aan de nood aan extra kinderopva­ng in Antwerpen. Tegelijker­tijd stimuleren we de maatschapp­elijke integratie van kinderen met een beperking. In een inclusieve kinderopva­ng kunnen kinderen met en zonder beperking terecht. Soms hebben kindjes met een beperking erg gespeciali­seerde medische opvang nodig. Voor hen zijn er specifieke kinderdagv­erblijven”, legt Inge Waterschoo­t van OLO uit.

“Maar er zijn ook baby’s en peuters met een beperking die best in een gewoon kinderdagv­erblijf terechtkun­nen. En dat doen wij in Tierlantij­n. Kleine kinderen denken niet in termen van anders

zijn”, vervolgt Waterschoo­t. Na deze kinderopva­ng in Merksem, wordt werk gemaakt van een nieuwe vestiging in Wilrijk.

Op dit ogenblik zijn er nog heel wat plaatsen vrij in Tierlantij­n. De kinderopva­ng is geopend tijdens de weekdagen van 7 tot 18.30u. De ouders betalen een vaste dagprijs van 27 euro. Afhankelij­k van het inkomen, kunnen de in Antwerpen wonende ouders daarvan tot 14 euro terugkrijg­en. Er gaan zes voltijdse medewerker­s aan de slag in deze vestiging van Tierlantij­n.

Nabila Ait Daoud (N-VA), Antwerps schepen van onder meer Jeugd en Kinderopva­ng, is zeer blij met de komst van Tierlantij­n. “In Merksem hadden we nog een achterstan­d. De kinderopva­ng die tot nu toe in dit pand was gevestigd, verhuist naar de Rerum Novarumlei. Ook het inclusieve karakter van deze opvang is een zeer goede zaak. De expertise van de vzw Openluchto­pvoeding is belangrijk”, laat ze optekenen.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Het team achter de nieuwe opvang in Merksem.
FOTO JAN BRYS Het team achter de nieuwe opvang in Merksem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium