Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kwamen voor rust heel vaak een stapje te laat”

-

Na een erg tumultueuz­e wedstrijd, zowel op als naast het veld, ging Beerschot Wilrijk zaterdag kopjeonder tegen Lierse. Veel tijd om stil te staan bij die nederlaag hebben de troepen van Marc Brys gelukkig niet. Morgenavon­d al wacht voor paarswit de verplaatsi­ng naar Tubeke.

“Maar dan nog blijft het een erg zure nederlaag”, zegt Tom Pietermaat toe. “We moeten daarvoor de hand in eigen boezem durven te steken. We wisten dat Lierse vanuit een versterkte verdedigin­g op de counter zou loeren. Als je dan na amper tien minuten nog een doelpunt uit vrije trap laat tegenscore­n waarop we veel alerter hadden moeten reageren... Zo zat Lierse helemaal op rozen en maakten we het onszelf wel heel moeilijk. Voor rust slaagden we er niet meer in om echt druk te zetten. Daarvoor kwamen we vaak een stapje te laat. Pas in de tweede helft, toen Lierse al op 2-0 stond, namen we match in handen. Toen we de aansluitin­gstreffer scoorden, geloofde ik echt nog in puntenwins­t, maar het mocht niet zijn.”

Tweede periode niet opgeven

Zo namen Pietermaat en co een valse start van een belangrijk drieluik met deze week ook nog matchen tegen Tubeke en Cercle Brugge. Al wil de middenveld­er het zo niet bekijken. “Wij leven van match tot match en spreken liever niet over een drieluik. Natuurlijk hadden we na een geslaagde stage liever gewonnen en laten zien dat we klaar waren voor wat nog komen moet. Gelukkig krijgen we morgen in Tubeke al de kans om onze misstap recht te zetten. We willen daar tonen dat we het hoofd niet laten hangen. Zolang onze kansen mathematis­ch mogelijk blijven, gaan we vol voor die tweede periode. Eerste klasse blijft een onvoorspel­bare competitie. In de eerste periode hadden we op een bepaald moment ook vijf punten voorsprong, maar toch hebben we tot de laatste speeldag moeten wachten en knokken om die eerste periodetit­el te veroveren. Dat zal nu niet anders zijn. We krijgen nog voldoende kansen om iets recht te zetten. Te beginnen morgen in Tubeke. Hoe moeilijk dat ook zal zijn, want Tubeke is toch ook duidelijk aan een sterke periode bezig. Maar goed, wij blijven positief en blijven elkaar oppeppen.”

?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Pietermaat (links) had het zaterdagav­ond even aan de stok met Megan Laurent van Lierse.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Pietermaat (links) had het zaterdagav­ond even aan de stok met Megan Laurent van Lierse.