Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coucke supportert voor Oostende en kijkt niet naar Anderlecht

-

Marc Coucke is aangekomen in Spanje om de stage van KV Oostende te volgen. Grappig genoeg was de eerste oefenmatch van Oostende in La Manga, net naast het oefenveld van zijn toekomstig­e club Anderlecht. Maar Coucke gaf geen krimp. De zakenman zat op de tribune en moedigde in zijn gekende stijl Oostende aan tegen Stuttgart. “Gelbe Karte!”, riep hij luid na fout van de Duitsers.

Toen de Anderlecht­bus de parking opreed, begon het Oostendse publiek een beetje te jouwen, maar de Oostendefa­ns hadden ook een ludiek cadeau mee voor hun onbewogen, aftredende voorzitter. Van enkele bevriende supporters kreeg Coucke een keukenscho­rt met het Anderlecht­embleem erop en een T-shirt van een bedrijfje met de slogan Voor Hein moet alles perfect

zijn. De toekomstig­e Anderlecht­preses kon er hartelijk om lachen, ook al verloor Oostende met 5-2.

Na de wedstrijd vertrok Coucke samen met Luc Devroe naar het Oostendse hotel zonder één keer naar Anderlecht te kijken op het aanpalende veld. Hij wilde wel nog eens benadrukke­n dat hij zich deze winter met geen enkel paars-wit transferdo­ssier zal bemoeien – ook niet met dat van Dendoncker – omdat dat wettelijk verboden is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium