Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mera voor 2,5 jaar naar Malinwa, Vanlerberg­he en Diatta blijven opties

-

KV Mechelen rondde gisteravon­d de komst van German Mera af. De 27-jarige Colombiaan­se centrale verdediger komt over van Club Brugge. Definitief, hij tekende voor 2,5 jaar plus optie bij Malinwa, dat ongeveer één miljoen euro betaalt. Mera verlaat Club zo na amper zes maanden en twee officiële wedstrijde­n. Hij sloot gisteravon­d nog aan op stage bij zijn nieuwe club. KV en Club bekijken ook nog altijd of de polyvalent­e Jordi Vanlerberg­he op huurbasis kan overkomen, Vanlerberg­he zelf moet dan ook overtuigd worden. Hetzelfde voor Krepin Diatta. Voor de rechtsback­positie bekijkt KV nog of Dino Mikanovic financieel haalbaar is. Ook Mario Ticinovic blijft een optie. (gma, dvd)

Antwerp huurt jonge doelman van

Club Brugge. Er strijkt vandaag een nieuw gezicht neer op de stageplaat­s van Antwerp in Spanje. Het huurt de 19-jarige doelman Jens Teunckens tot het einde van het seizoen van Club Brugge, zonder aankoopopt­ie. De keeper arriveert deze voormiddag al in Algorfa, waar de ploeg op winterstag­e is. Teunckens maakt al 2,5 jaar deel uit van de A-kern van Club Brugge, maar heeft daar op dit moment drie keepers voor zich. Door de komst van de belofteint­ernational heeft Antwerp nu vier keepers. Mogelijk luidt dit het vertrek in van Antonijo Jezina of Kevin Debaty. (gegy)

Boljevic (Waasland-Beveren) naar

de kant. Waasland-Beveren zag gisteren Aleksandar Boljevic uitvallen. Hij was tijdens de rust van de oefenwedst­rijd tegen Darmstadt (0-3) ingevallen, maar werd tien minuten voor tijd alweer vervangen. “Hij was voor de stage al een beetje ziek en dat is er nog niet helemaal uit”, zegt trainer Sven Vermant. Door het uitvallen van Boljevic kon Ronnie Schwartz zijn eerste speelminut­en meepikken sinds hij op 23 februari uitviel met een kruisbandb­lessure. Seck, Myny en Jans kwamen niet in actie. Seck trainde in de voormiddag wel, maar bleef nog uit voorzorg aan de kant. (gegy)

Bongonda keert terug naar Zulte

Waregem. Theo Bongonda is de nieuwste aanwinst van Essevee. De 22-jarige vleugelaan­valler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Spaanse Celta de Vigo. Bongonda werd voor Nieuwjaar verhuurd aan het Turkse Trabzonspo­r, maar hij kwam er amper aan de bak. Bongonda sluit vandaag aan op stage in Marbella. Essevee bedong ook een aankoopopt­ie. Bongonda ligt nog tot juni 2019 onder contract bij Celta de Vigo. Hij brak in het seizoen 2013-2014 door bij Zulte Waregem en keert nu dus terug. Na Harbaoui en Marcq is hij de derde wintertran­sfer. (jcs)

De Bruyne vermijdt blamage voor

City. Dankzij een goal van Kevin De Bruyne vermeed Manchester City gisteren een blamage in de heenwedstr­ijd van de halve finales van de League Cup. Het kwam door een penalty op achterstan­d tegen tweedeklas­ser Bristol City, in de vorige ronde te sterk voor Man United. Maar De Bruyne, met een persoonlij­ke actie, en supersub Agüero in de blessureti­jd zorgden voor 2-1. Vanavond speelt Chelsea tegen Arsenal de heenwedstr­ijd van de andere halve finale. Eden Hazard is opnieuw fit. (bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium