Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier vrachtwage­ns rijden op elkaar in

Lichtgewon­de chauffeur afgevoerd, files op andere wegen

- BRITT PEETERS

Aan de ingang van de Tijsmanstu­nnel in de richting van Breda is een ongeval gebeurd met vier vrachtwage­ns. De tunnel was meer dan twee uur volledig versperd. Rond 18u werd de linkerrijs­trook vrijgegeve­n en een half uur later was het ongeval afgehandel­d.

Vermoedeli­jk is het ongeval gebeurd toen een van de vrachtwage­ns te laat op de rem ging staan. Zo ontstond een domino-effect met de vrachtwage­ns die volgden. De laatste camion in de rij maakte automatisc­h een noodstop. Daardoor verschoof zijn lading naar voren en moest hij naar links uitwijken. De cabine werd ingedeukt en de vrachtwage­n kwam dwars in de tunnel te staan. De chauffeur zat klem, maar kon zichzelf bevrijden. Hij werd lichtgewon­d overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Twee takelwagen­s kwamen ter plaatse om alle vier de vrachtwage­ns uit de tunnel te slepen. Nadien moest de brandweer de volledige rijbaan reinigen.

De tunnel was een tijdlang volledig versperd en het verkeer in de hele omgeving stond stil. Er was een lokale omleidings­route via uitrit 12 Lillo en de Scheldelaa­n naar de A12 voorzien in Ekeren, maar die kon het vele verkeer nauwelijks slikken. Ook op de omleiding over langere afstand via de R1 was dan weer aanschuive­n vanaf Melsele op de E34.

 ??  ?? Twee takelwagen­s kwamen ter plaatste om de ravage te ruimen.
Twee takelwagen­s kwamen ter plaatste om de ravage te ruimen.
 ?? FOTO'S BFM ?? Als bij wonder vielen er geen dodelijke slachtoffe­rs.
FOTO'S BFM Als bij wonder vielen er geen dodelijke slachtoffe­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium