Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goffin slikt eerste verlies

-

David Goffin (ATP 7) slikte zijn eerste verlies van het seizoen. Op de Kooyong Classic, een invitatiet­ornooi in Melbourne dat hij de voorbije twee jaar won, verloor hij in drie sets van de Spanjaard Pablo Carreno Busta, de nummer tien van de wereld: 61, 67 (4/7) en 36. Een troost misschien: ook Rafael Nadal verloor, met 64 en 75 van Richard Gasquet (ATP 31). “Het belangrijk­ste is dat mijn knie oké is”, vond die.

Titelverde­digster Elise Mertens (WTA 36) plaatste zich vlotjes voor de derde ronde van het WTAtornooi in het Australisc­he Hobart. De Braziliaan­se Haddad Maia werd netjes opzij gezet met twee keer 6-4. Haar volgende klant wordt ofwel de Roemeense Niculescu (WTA 23) of de Amerikaans­e Lepchenko (WTA 64). Kirsten Flipkens (WTA 75) speelde de voorbije nacht haar tweede ronde tegen de Amerikaans­e Riske (WTA 89).

In Sydney won Angelique Kerber, gecoacht door Wim Fissette, in de tweede ronde een prestigedu­el met Venus Williams: 5-7, 6-3 en 6-1.

Ondertusse­n zijn ook de kwalificat­ies van de Australian Open bij de mannen begonnen. In de eerste ronde moet Ruben Bemelmans (ATP 119) het opnemen tegen de Pool Majchrzak (ATP 200) en Arthur De Greef (ATP 190) tegen de Fransman Bourgue (ATP 165). Bij de vrouwen zijn Yanina Wickmayer, Martyna Zanevska en Ysaline Bonaventur­e vanaf donderdag van de partij.

 ?? FOTO AFP ?? David Goffin baalt.
FOTO AFP David Goffin baalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium