Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dendoncker kost 25 à 30 miljoen

Herman Van Holsbeeck legt vraagprijs vast voor middenveld­er van Anderlecht

- (jug)

Het beweegt rond Leander Dendoncker (22). Anderlecht beloofde pas volgende zomer mee te werken aan een transfer, maar dan is er met Marc Coucke een nieuwe baas. Geldt die belofte dan nog? Daarom hoopt de middenveld­er nu al op West Ham. Paarswit legt zijn vraagprijs voor januari vast op 25 à 30 miljoen euro.

Herman Van Holsbeeck zei het gisteren zelf: “Er is interesse voor enkele sterkhoude­rs, maar het is niet de bedoeling om onze ploeg te verzwakken.”

Een concreet bod van West Ham op Leander Dendoncker is er nog niet, maar de Hammers trekken wel aan zijn mouw. “Dendoncker was in de vorige transferpe­riode al druk gesollicit­eerd”, vervolgt manager Van Holsbeeck. “Maar nu Kara geblesseer­d is, doet Leander het uitstekend als centrale verdediger. We laten ons pronkstuk niet zomaar gaan, tenzij voor een waanzinnig bod. Dat zijn zaken die besproken worden. Een transfer voor 25 à 30 miljoen kan, maar dan moeten we ook meteen een vervanger hebben.”

Paarswit wordt daarvoor wel aan enkele pistes gelinkt gisteren nog Chancel Mbemba van Newcastle of Ognjen Vranjes van AEK Athene maar Mbemba is volgens de manager van de landskampi­oen niet realistisc­h. “Het liefst zie ik nu nog zes maanden lang een uitstekend­e Dendoncker en dan werken we in de zomer naar een transfer toe.” Alleen is de vraag of Van Holsbeeck er dan nog is. “Het is een speciale situatie, maar ze is eenmalig en we moeten allemaal profession­eel blijven”, besloot Van Holsbeeck. “Je moet je uiterste best blijven doen voor de club die je betaalt en dan is er geen probleem.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium