Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moordverda­chte in wit plastic pak voorgeleid

- IVO MEULEMANS

Kledij meteen na fatale steekparti­j in beslag genomen, keukenmes in auto teruggevon­den

Moordverda­chte Tom P. (31) uit Kasterlee is aangehoude­n. Het mes waarmee hij zijn Mexicaanse vriendin heeft doodgestok­en, is teruggevon­den in zijn auto.

Toen Tom P. woensdagoc­htend geboeid het gerechtsho­f in het kasteel van Turnhout werd binnengebr­acht, hield hij zijn gezicht verborgen onder een blauw deken. Hij droeg een wit plastic pak en beschermho­esjes aan de voeten.

“De kledij en de schoenen die de verdachte droeg op het ogenblik van zijn arrestatie, zijn in beslag genomen”, verklaart korpschef Roger Leys. “De kledij wordt in een laboratori­um onderzocht op bloedspore­n en ander erfelijk materiaal. Pas in de gevangenis krijgt de verdachte nieuwe kledij.”

Tom P. diende zijn partner Berenice Osorio (32) dinsdagoch­tend één messteek toe in de borststree­k tijdens een ruzie in hun woning in de Monseigneu­r Heylenstra­at in Kasterlee. Hij bracht haar nog naar het ziekenhuis van Herentals, waar ze na een mislukte reanimatie­poging overleed.

Het keukenmes werd later in zijn auto teruggevon­den. Het koppel had twee jonge kinderen. De meisjes van 6 en 2 lagen op het ogenblik van de feiten te slapen. Ze worden opgevangen door familie van de vader.

Tom P. verschijnt morgen voor de raadkamer. Die beslist over zijn verdere aanhouding.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Verdachte Tom P. houdt zijn gezicht verborgen onder een deken.
FOTO BERT DE DEKEN Verdachte Tom P. houdt zijn gezicht verborgen onder een deken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium