Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Homans gaat strijd aan tegen propaganda van extremiste­n

- (blg)

Vlaams minister van Binnenland­s Bestuur Liesbeth Homans (NVA) maakt 438.000 euro vrij om de strijd aan te gaan tegen extremisti­sche propaganda.

“De bedoeling is dat de propaganda die wordt verspreid door IS of soortgelij­ke groepering­en of individuen wordt bestreden en dat info en argumenten worden aangereikt om het extremisti­sche discours te weerleggen”, zei minister Homans woensdag.

Na de verliezen in Syrië en Irak richt IS zich nu via zijn mediakanal­en vaak tot homegrown terrorist fighters, die men ervan wil overtuigen om hier bij ons tot actie over te gaan. “Vanuit de vaststelli­ng dat het extremisti­sche discours op dit ogenblik luid klinkt en dat alternatie­ve stemmen te weinig worden gehoord, zet ik nu in op het betwisten en ondermijne­n van deze extremisti­sche boodschapp­en door ‘maatschapp­elijke tegenverha­len’ te stimuleren”, zegt Homans. Via projecten zullen burgers, lokale besturen en onderwijsi­nstellinge­n ondersteun­d worden om zulke boodschapp­en en verhalen luider te laten klinken, via bijeenkoms­ten, het internet en sociale media.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium