Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Autosalon moet webshop juweliers op de kaart zetten

Horloges en juwelen op het autosalon? Je zou ze niet meteen verwachten, al is de link tussen de autosector en de horlogerie zeker niet nieuw. Oro Tempo, de vakbeurs voor horloges en sieraden, staat voor het eerst tussen de luxewagens in paleis 1 en lancee

-

Wie van juwelen houdt, heeft vaak ook een voorkeur voor mooie wagens. Heel wat automerken werken bovendien samen met horlogefab­rikanten. In die optiek is de aanwezighe­id van Oro Tempo op het autosalon nog niet zo gek bekeken. Onder meer de merken Boss Orange, BRM, Casio, Lacoste, Maserati Time, Pontiac, Scuderia Ferrari en Tommy Hilfiger tonen er hun collecties.

Nieuwe webwinkel

Oro Tempo maakt van het salon gebruik om een nieuw onlineplat­form voor juweliers te lanceren, Orotempo.be. “We willen alle juweliers de mogelijkhe­id bieden om online een gespeciali­seerde winkel te creëren. Vroeger werden uurwerken alleen bij juweliers verkocht, nu verkoopt bijna iedereen ze. Maar wij moeten het wel oplossen als er iets niet werkt”, zegt Jan Orye, voorzitter van Oro Tempo en de juweliersb­ond Ars Nobilis. “De klant moet weten dat hij bij ons juwelen en uurwerken kan kopen waarbij de dienst na verkoop geregeld is.” Recent deden de CEO’s van Schoenen Torfs, Colruyt, JBC en ZEB een oproep om in Belgische (web)winkels te kopen. Jan Orye treedt hen bij: “Een eigen platform is nodig om op te kunnen tegen de grote internatio­nale internetsp­elers. Die hebben geen fysieke winkels, dus bij problemen moet je naar een Belgische juwelier.” De sector van de juweliers heeft het de laatste jaren moeilijk. “Op tien jaar tijd is ongeveer de helft van de juweliers al weggevalle­n. We hebben een simulatie gemaakt en vrezen dat we binnen de vijf jaar nog eens de helft van de juweliers verliezen als we geen oplossing vinden. Lege steden zonder mooie zaken, dat wil niemand.” Orotempo.be is een volledig Belgisch initiatief en wil de grootste speler worden in de onlineverk­oop van horloges en juwelen. “Het autosalon hebben we nodig om nationaal in de belangstel­ling te komen”, aldus Jan Orye.

Meer vrouwen?

Voor het autosalon is dit dan weer een kans om een nieuw publiek aan te trekken. Tijdens het vorige salon was slechts 26 procent van de salonbezoe­kers een vrouw. “Door Oro Tempo ontmoeten onze standhoude­rs bezoekers die het misschien niet gewend zijn om naar het salon te komen en krijgen onze bezoekers een volledige ervaring. Deze sector past goed bij de wereld van de luxewagens”, besluit salondirec­teur Pierre Lalmand van Febiac.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium