Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doorgaan op elan van voor winterstop”

Door de zege op KFC Turnhout ging Cappellen met een goed gevoel de winterstop in. “De terugronde werd goed ingezet. Hopelijk kunnen we daar tegen City Pirates een verlengstu­k aan breien”, zegt Andreas Destoop.

-

In de laatste wedstrijde­n van de heenronde wierp Andreas Destoop zich op tot een vaste waarde in het team van Bart De Roover. “Aanvankeli­jk moesten we wat zoeken naar mijn beste positie, maar geleidelij­k viel alles in de juiste plooi”, stelt de jonge Cappelse aanvaller tot zijn tevredenhe­id vast. “Als diepste spits moet ik de loopactie maken in de rug van de verdediger­s en ruimte creëren voor Bavon Tshibuabua en Dirk Mathyssen. Dat vlotte vrij goed de voorbije wedstrijde­n, vooral omdat we drie andere types zijn en elkaar perfect aanvullen. Scoren is dan niet meteen mijn belangrijk­ste opdracht, al is het voor een spits natuurlijk altijd prettig als hij zijn doelpuntje kan meepikken. Dat is goed voor het vertrouwen en een beloning voor de geleverde inspanning­en.” Voor een jonge ploeg als Cappellen is het evident dat de examenperi­ode in het hoger onderwijs een extra belasting vormt voor heel wat kernspeler­s. “De trainer heeft de examensche­ma’s opgevraagd en in functie daarvan kunnen we trainen”, licht Destoop toe. “De dag voor een examen zijn we vrijgestel­d van training. Nadeel is natuurlijk dat we zelden met de hele groep op het oefenveld staan. De motivatie om er het beste van te maken, is daardoor niet verminderd. We zijn de terugronde goed gestart en willen op hetzelfde elan doorgaan, vooral omdat er ons de volgende weken nog enkele zware opdrachten wachten.” (en) Ploegnieuw­s: Roel Engelen en Sten Vandenboss­che zijn lang onbeschikb­aar. Ook Robin Lenaerts (lies) ontbreekt. Björn Joossens en Christophe­r Meyers komen bij de groep als ze hersteld zijn van lichte kwaaltjes die hen deze week beletten te trainen. Ook Vincent De Lil is weer beschikbaa­r.

Kern: Joossens, Lemaire, Volant, Geuens, De Lil, Floren, Cham, Deckers, Meyers, Olongo Ekila, Mathijssen, Tshibuabua, Claessens, Destoop, Wouters, Willemsen, Adriaensse­ns en Pirotte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium