Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En zij rijden natuurlijk ook...

- (gsg)

Alle aandacht gaat dit weekend natuurlijk naar de eliterenne­rs bij de mannen, die zondag uitmaken of er in het zand van Koksijde kruid gewassen is tegen de gedoodverf­de favoriet Wout van Aert. Maar vooraf strijden uiteraard ook alle andere categorieë­n om de nationale driekleur. Een overzicht. Nieuweling­en eerstejaar­s (zat. 12.00u)

Jelle Harteel topt het favorieten­lijstje, al komen ook jongens als Mathis Avondts, Senne Willems, Jente Michels en Brent Blommen in aanmerking voor het podium.

Meisjes nieuweling­en (zat. 12.00u)

Er kondigt zich een open titelstrij­d aan. Julie Roelandts, Julie Brouwers en Mirthe Van den Brande worden getipt voor het podium.

Nieuweling­en tweedejaar­s (zat. 13.30u)

Thibau Nys is voor het tweede jaar op rij topfavorie­t. Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met Dante Coremans, die aardig uit de voeten kan in het zand. Lennert Belmans en Ward Huybs mogen ook medailledr­omen koesteren.

Juniores (zat. 15.00u)

Jarno Bellens was tot nog toe de beste Belg in de Wereldbeke­rwedstrijd­en en is dan ook de favoriet. Hij mag oppositie verwachten van Niels Vandeputte, Gerben Kuypers, Anton Ferdinande. Ook de eerstejaar­s Witse Meeussen en Ryan Cortjens zouden verrassend uit de hoek kunnen komen.

Beloften (zon. 11.00u)

Thijs Aerts torst de favorieten­rol bij afwezighei­d van Eli Iserbyt, die de titelstrij­d bij de profs rijdt. De jongere broer van prof Toon staat er altijd op kampioensc­happen. Yannick Peeters, vorig jaar goed voor brons, is zijn belangrijk­ste concurrent. Ook zandrijder Toon Vandenbosc­h, vorig jaar kampioen bij de junioren, mikt op het podium.

Vrouwen elite (zon. 13.45u)

Sanne Cant maakt zich klaar voor een negende Belgische titel op rij. Loes Sels, die in 2007 en 2008 de titel behaalde, wil eveneens hoog eindigen. Ook Laura Verdonscho­t en Kim Van de Steene zijn kandidaten voor het podium.

Vrouwen beloften en juniores (zon. 13.45u)

Axelle Bellaert en Suzanne Verhoeven vertrekken met stip om Laura Verdonscho­t op te volgen. Marthe Truyen en Jinse Peeters mogen eveneens podiumambi­ties koesteren.

Elite zonder contract (zon. 15.15u)

Vincent Baestaens mikt op een nieuwe titel. Net als vorig jaar in Oostende wordt Braam Merlier, onlangs goed op dreef in buitenland­se Acrossen, zijn naaste opponent. Joeri Adams en Yorben Van Tichelt mogen van het podium dromen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium