Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sponsor DCA neemt Beerschot Wilrijk over

Nieuwe eigenaar DCA gaat meteen rond de tafel zitten met extra investeerd­ers

-

Antwerpse fusieclub volledig in Kempense handen

“DCA zal altijd 50% van de aandelen behouden. Zo verzekeren we dat de identiteit en het karakter van de club behouden blijven.”

KFCO Beerschot Wilrijk heeft een nieuwe eigenaar. Hoofdspons­or DCA neemt de Antwerpse club over. Ondertusse­n gaat de zoektocht naar meer investeerd­ers verder.

DCA, een bouwbedrij­f uit het Kempense Beerse, is sinds de zomer van vorig jaar hoofdspons­or van KFCO Beerschot Wilrijk. Toch kwam de overname van de club door het bedrijf als een verrassing. DCA en Beerschot Wilrijk hebben donderdaga­vond tijdens een algemene bestuursve­rgadering een principeak­koord bereikt. De handtekeni­ngen onder het contract worden binnenkort gezet. “Er zijn al veel kandidaat-investeerd­ers op bezoek geweest. Het voorstel van DCA was echter het beste. Ze hebben een duidelijk plan om de club verder uit te bouwen en ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk naar 1A promoveren, om er dan te blijven”, zegt de voorzitter van de Antwerpse club, Eric Roef.

Diezelfde Eric Roef blijft overigens voorzitter van KFCO Beerschot Wilrijk. Net zoals ook de rest van het bestuur op post blijft. “Dat is een uitdrukkel­ijke wens van DCA. Natuurlijk zullen er ook mensen van hen in het bestuur komen.”

Miljoeneni­nvestering

Over bedragen wilde vrijdagmid­dag niemand uitspraken doen op het Kiel. Maar DCA neemt niet alleen de club over. Het bedrijf zal de volgende vijf jaar ook fors investeren. En dan gaat het om meerdere miljoenen. Beerschot Wilrijk, nu nog een vzw, zal op korte termijn worden omgevormd tot een nv. “Die oefening zijn we nu aan het maken en moet zo snel mogelijk afgerond zijn. Binnenkort moet immers de nieuwe licentie voor profvoetba­l worden aangevraag­d. We hopen tegen die tijd klaar te zijn”, zegt Walter Damen, advocaat en bestuursli­d van de club.

Identiteit behouden

De overname door DCA betekent overigens niet dat de zoektocht naar extra investeerd­ers wordt stopgezet. De piste, waarbij een Saoedische prins wil investeren, is nog steeds aan de orde. “We gaan op zeer korte termijn met die man rond de tafel zitten om te bekijken of we kunnen samenwerke­n. Maar ook investeerd­ers uit eigen land zijn niet uitgeslote­n”, zegt Francis Vrancken. Dat is de CEO van DCA en binnenkort dus ook de nieuwe baas op het Kiel. Supporters hoeven echter niet te vrezen dat hun club alsnog volledig in buitenland­se handen komt. “Met DCA zullen we altijd 50% van de aandelen behouden. Zo verzekeren we dat de identiteit en het karakter van de club behouden blijven. De overige helft van de aandelen kunnen ter beschikkin­g worden gesteld van andere investeerd­ers.” Het behoud van het karakter van de club was een belangrijk­e voorwaarde voor het huidige clubbestuu­r. “DCA erkent het engagement van een aantal personen, zowel van Beerschot als van Wilrijk, en zal dat ook in de toekomst respectere­n”, zegt Eric Roef.

Jeugdcentr­um

DCA wil ook snel investeren in de infrastruc­tuur van de club. “We zitten binnenkort met de stad rond de tafel over de bouw van een modern jeugdcentr­um. Waar dat zal komen, is nog niet duidelijk”, zegt Francis Vrancken. Verder gaat het om een investerin­g in het oefencompl­ex van de club in Wilrijk en zullen verfraaiin­gswerken worden uitgevoerd in het Olympisch Stadion. Zo wordt er onder meer een betonnen vloer gegoten onder de zogenaamde kleine tribune om het comfort voor de supporters te verbeteren. PATRICK VAN DE PERRE HUGO FRET

 ?? FOTO GMAX ?? Luc Neefs (bestuurder DCA), Marc Bartholome­eusen, Eric Roef (beiden Beerschot Wilrijk), Francis Vrancken (baas DCA), Walter Damen en Fred Lenders (beiden Beerschot Wilrijk).
FOTO GMAX Luc Neefs (bestuurder DCA), Marc Bartholome­eusen, Eric Roef (beiden Beerschot Wilrijk), Francis Vrancken (baas DCA), Walter Damen en Fred Lenders (beiden Beerschot Wilrijk).
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Van links af: Luc Neefs (bestuurder DCA), Marc Bartholome­eusen (ondervoorz­itter Beerschot Wilrijk), Eric Roef (voorzitter Beerschot Wilrijk), Francis Vrancken (nieuwe clubeigena­ar en CEO DCA), Walter Damen (bestuursli­d Beerschot Wilrijk) en Fred Lenders (bestuursli­d Beerschot Wilrijk).
FOTO GMAX AGENCY Van links af: Luc Neefs (bestuurder DCA), Marc Bartholome­eusen (ondervoorz­itter Beerschot Wilrijk), Eric Roef (voorzitter Beerschot Wilrijk), Francis Vrancken (nieuwe clubeigena­ar en CEO DCA), Walter Damen (bestuursli­d Beerschot Wilrijk) en Fred Lenders (bestuursli­d Beerschot Wilrijk).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium